Sözleşmeli öğretmen okuma yazma kurslarında görevlendirilebilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü bila tarihli, 590 sayılı ve “Okuma Yazma Kursları” konulu yazıları ile 4/B Statüsünde Görev Yapan Sınıf Öğretmenlerinin Okuma-Yazma Kurslarında görevlendirilip görevlendirilemeyeceği
ve görevlendirilmesi halinde ücret ödemesi yapılıp yapılamayacağını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğünün bila tarihli, 590 sayılı ve “Okuma Yazma Kursları” konulu yazılarında; “İliniz genelinde ilköğretim okullarında 4-B statüsünde görev yapan öğretmenlerin Ana Kız Okuldayız kampanyası kapsamında açılan okuma yazma kurslarında görevlendirilip görevlendirilemeyeceği ve görevlendirilmesi halinde ücret ödemesi yapılıp yapılamayacağı yazınızda sorulmaktadır.
2008/39 Nolu Genelgenin 3. ve 4. maddelerinde halk eğitimi merkezleri bünyesinde açılan I. ve II. kademe okuma- yazma kurslarında görevlendirilecek öğretmen ve öğreticiler ile ilgili hükümler yer almaktadır.
Bu kapsamda iliniz genelinde ilköğretim okullarımda 4-B statüsünde görev yapan sınıf öğretmenlerinin Ana-Kız Okuldayız Kampanyası kapsamında açılan okuma yazma kurslarında görevlendirilebileceği, görevlendirilmeleri halinde hafta 10 saate kadar ders ücreti ödenebileceği mümkün görülmekledir.” açıklamasında bulundu.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş