ÖSYM'den ilk iptal kararı / Video haber

ÖSYM sekiz ildeki cezaevlerinde yapılan Fen Bilimleri Testini kitapçıklar hatalı olduğu için iptal etti. Bu karardan toplam 150 kişi etkilendi.

Şifre skandalıyla gündeme gelen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS), ÖSYM 8 ilde cezaevlerinde yapılan Fen Bilimleri Testini iptal etti. Sınav kitapçıkları hatalı olan cezaevlerindeki 150 aday için sınav 30 Nisan 2011 tarihinde yeniden yapılacak. ÖSYM tarihinde ilk kez aynı sınava giren adaylar farklı sorularla değerlendirilecek.

SÜRPRİZ GELİŞME
Şifre iddiaları nedeniyle savcılık tarafından soruşturma yürütülen ve iptali istemiyle dava açılan YGS'de sürpriz bir gelişme yaşandı. 27 Mart 2011 tarihinde gerçekleşen YGS'nin ardından cezaevlerindeki sınavlarda adayların kitapçıklarının hatalı olduğu ortaya çıkmıştı. Adaylara getirilen yedek kitapçıklarda da sorular olmasına rağmen şıklarının yer almaması üzerine fotokopi çekilerek adayların sınavları gerçekleştirildi. Ancak bu işlemler nedeniyle 12.30'da bitmesi gereken sınav akşam saat 17.00'a kadar uzadı. Sınavın tüm merkezlerde bittiğini düşünen ÖSYM ise saat 16.00 itibariyle basın yayın kuruluşları aracılığıyla soruların cevaplarını yayınladı.

SINAV 30 NİSAN'DA
Sınavdan sonra cezaevinde sınava giren adayların durumu mektupla bildirmesiyle CHP'li vekiller konuyu TBMM gündemine taşıdı. CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, soru önergesi vererek bu adayların durumunun ne olacağını sormuştu. ÖSYM, sorulara ve iddialara bugüne kadar cevap vermedi, ancak edinilen bilgiye göre ÖSYM 8 ilde cezaevlerinde sınava giren 150 adayın sınavını 30 Nisan Cumartesi günü yenileme kararı aldı. Böylelikle ÖSYM tarihinde ilk kez üniversiteye giriş sınavında adaylar farklı sorularla değerlendirilmiş olacak. Sıralama sınavı olan YGS'de bu durumun adaylar arasındaki eşitliği bozmasının yeni bir dava konusu olabileceği iddia ediliyor.



 Anadolu Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş