YGS Savcısı: Süpriz sonuçlar olabilir! İncelemede sona gelindi... / Video Haber

Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş ve Başsavcı vekili Şadan Sakınan YGS'deki şifre iddilarıyla ilgili gazetecilere hem sözlü hem de yazılı açıklama yaptı. Başsavcılık açıklamasında "Sürpriz sonuçlar olabilir" dedi.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kurtiş YGS İle ilgili soruşturmayı yürüten Başsavcı Vekili Şadan Sakınan ile birlikte Ankara Adliyesi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kuriş soruşturmanın bitmediği ancak öğrencileri ve kamuoyunu rahatlatmak için bu açıklamayı yaptıklarını söyledi. Konuyla ilgili bilirkişi raporunun da savcılığa henüz teslim edilmediğini belirten Kuriş, “Sınav sonucunda kaç kişinin tam puan aldığı” sorusuna yanıt vermedi.

SÜRPRİZ SONUÇLAR ÇIKABİLİR

Kuriş soruşturmadan sürpriz sonuçlar çıkabileceğini ancak bunun ancak soruşturma sonunda kamuoyuna açıklanabileceğini belirtti.

Sondaj yöntemiyle incelenen soru kitapçığı sayısını da vermeyen Kuriş tüm bunların sonucunu soruşturma bittiğinde ayrıntılı olarak kamuoyuna açıklayacakları söyledi.

Soruşturmayı yürüten Sakınan’a ise ‘ÖSYM’nin sonuçları soruşturma bitinceye kadar açıklamayacağı’ kararı soruldu. Sakınan, “ÖSYM’nin açıklamasına net şekilde bakamadım. Ama sınav sonuçları üzerinde inceleme bitince sonuçlar açıklanacak. Bu yarın da olabilir, yarından sonra da olabilir” dedi.

BİZİM DE SINAVA GİREN ÇOCUĞUMUZ VAR

Sizin çocuklarınızdan da sınava giren var mı sorusuna Kuriş, “Var birkaç arkadaşın çocuğu var sınava giren” dedi.

Şadan Sakınan  ise , “Anlayacağınız biz her yönüyle kuşatılmış durumdayız. Soruşturmayı hızlandırma diye bir şey söz konusu değil biz zaten soruşturmayı hızlı ve teknik yapıyoruz” dedi.

TATMİN SÖZCÜĞÜNÜ KULLANMAK DOĞRU OLMAZ

“Bu açıklama kamuoyunu ne kadar tatmin edebilir” sorusuna Sakınan, “Soruşturma sonuna kadar o sözcüğü kullanmak doğru olmaz. Bizim açımızdan önemli olan gerçeğin ortaya çıkarılması. Biz mümkün olduğunca gerçeğe hizmet edecek sonuçlara ulaşmak istiyoruz” cevabını verdi.

ALES SORUŞTURMAYA DAHİL DEĞİL

Savcılar ALES’in idari bir konu olduğunu bu nedenle soruşturmaya dahil olmadığını belirttiler.

YAZILI AÇIKLAMADA İSE ŞU İFADELER YER ALDI:
 CUMHURİYET Başsavcılığımız tarafından yürütülmekte olan 2011 YGS sınavına ilişkin soruşturmayla ilgili olarak yazılı ve görsel basın ile kamuoyunda son günlerde yer alan yorum ve açıklamalar dikkate alınarak aşağıda belirtilen hususların açıklanmasında fayda görülmüştür.

CUMHURİYET Başsavcılığımız 2011 yılı YGS sınavına ilişkin başlattığı soruşturmada ayrıntılı geniş kapsamlı bir inceleme ile soruşturmanın en kısa sürede bitirilmesini amaçlamaktadır.

Soruşturmanın ilk aşamasında olayın öğrenilmesinne itibaren CUMHURİYET Başsavcılığımız tarafından verilen talimat doğrultusunda 81 ilde sınava giren adaylara ilişkin soru kitapçıklarından sondaj usulü ile seçilen yeterli sayıda soru kitapçıklarının reesen seçilen uzman bilirkişi marifeti ile incelemeleri tamamlanmıştır.

Soruşturma kapsamında, ÖSYM’nin TAB bölümünde ve soru kitapçıklarının basıldığı matbaada inceleme yapılmış;

Adaya özgü soru kitapçığı ve cevap anahtarlarıyla ilgili kullanılan programda ve kaynak kodlarında bilirkişiler aracılığı ile kapalı dönem tabir edilen (tüm dinyadan izole) dışarıya çıkmanın yasak olduğu ve sınav sonuna kadar görevlilerin dışarı ile irtibatının bulunmadığı dönemde matbaa içerisinde kalınarak incelemeler sürdürülmüş, matbaada yapılan incelemenin son aşamasına CUMHURİYET Başsavcılığımız tarafından nezaret edilmiştir.

ÖSYM’de 2011 yılı YGS sınavına giren 1,7 milyon adaya ilişkin tüm cevap anahtarlarının bulunduğu veri tabanı aday bazlı olarak tek tek incelemeye başlanmış, bu incelemenin son aşamasına gelinmiştir.

Ayrıca, sınav sonuçlarına göre tam puan yapanların listesi tespit edilerek bu adaylara ait veri tabanları ile birlikte bu adayların soru kitapçıkları da tek tek incelenmeye başlanmış olup, incelemenin son aşamasına gelinmiştir.

Soruşturma kapsamında bir kısım görevlilerin ifadelerine ve bilgilerine başvurulmuş olup gerek duyulduğunda diğer görevlilerin de gerek duyulduğunda diğer görevlilerin de ifadelerine başvurulabilecektir.

Yazılı, görsel basında ve kamuoyunda;

Sınavın iptaline, soruşturmanın içeriğine dönük çıkan haberlerle ve yapılan yorumların Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülen soruşturma ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma kapsamında yapılan incelemeler tamamlandığında sürecin hassasiyeti de dikkate alınarak en kısa zamanda detaylı ve kapsamlı olarak soruşturmanın sonucu kamuoyuna açıklanacaktır.



Abbasguclu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş