Dokuz Eylül Üniversitesi'de başörtüsü eylemi/ Video

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Eğitim Fakültesi'nden bir grup başörtülü kız öğrenci, son dönemde başörtüleriyle derslere giremediklerini, savunmalarının alındığını ve mezuniyet törenine başörtülü olarak katılamayacakları yönünde ikaz edildiklerini belirterek, fakülte girişine siyah çelenk koydu.

Fakülte önünde toplanan grup adına konuşan Sınıf Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi Şeyma Dağ, birçok üniversitede tamamen son bulan başörtüsü yasağının, DEÜ'de inatla sürdürülmeye çalışıldığını söyledi. Üniversite yönetiminin artık seslerini duymasını istediklerini vurgulayan Dağ, asıl işi eğitim ve bilim olması gereken bazı öğretim elemanlarının, hâlâ başörtülü öğrencilerle uğraştığını kaydetti. Derslere başörtülü girdikleri gerekçesiyle haklarında tutanak tutulduğunu, soruşturma açıldığını ve savunma yazmalarının istendiğini aktaran Şeyma Dağ, "Bununla da kalınmayarak, son sınıf öğrencilerinden mezuniyet törenlerine başörtülü katılmamaları, katıldıkları takdirde İstiklâl Marşı okunacak sahnede başörtüsünü çıkarmaları istenmektedir. Sadece başörtülü olduğumuz için belki de ömrümüzde bir defa yaşayacağımız mezuniyet töreninden mahrum bırakılmaya çalışılmamız vicdanlara sığmaz. Bunu yasaklayanlar ise, 'Vicdanımız rahat' diyebiliyor. Bu vicdansızlar yüzünden birçok arkadaşımız mezuniyet törenlerine alınmıyor. Biz öğrenciler olarak bu zulmün artık DEÜ'de de bitmesini istiyoruz. Bu tavırları sergileyen kişiler vazgeçmelidir. Yetkilileri, vicdanlarının sesine kulak vermeye davet ediyoruz." dedi.
DEÜ yönetimini alkışlarla protesto eden öğrenciler, daha sonra fakülte girişine, üzerinde "Yasakçı Zihniyet" yazan siyah bir çelenk koyduktan sonra sessizce dağıldı.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş