Facebook'ta örgütlenip eylem kararı kaldılar, ALES eylemine sadece 1 kişi geldi

ALES mağdurundan tek kişilik eylem
ALES mağdurlarının sesi Yasemin Erkan, sınav mağdurlarının söz vermesine rağmen gelmemesi üzerine tek başına toplantı yaptı.


İzmir’de soru kitapçıklarının hatalı çıkması yüzünden 278 adayın 2011 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (ALES) 15 Mayıs’ta yenileneceği açıklanırken, sınav mağdurlarının sesi olan Yasemin Erkan, sanal ortamda kendisine destek veren 180 adayla ’sınavın iptali’ için harekete geçti. Ancak, basın açıklamasına mağdurların hiçbiri katılmayıncatek başına kalan Erkan, “Bu sınav yenimağduriyetlere ve karışıklıklara yol açacak, iptal edilmeli” dedi.
24 Nisan’da gerçekleştirilen ALES’in İzmir ayağında soru kitapçıklarının hatalı olduğu belirlenmiş, bir grup adayın sınavı yapılamamıştı. ALES’in İzmir’de mağdur olan 278 adaya yönelik olarak tekrarlanacağı açıklanırken, sanal ortamda örgütlenen adayların bugün basın açıklaması yaparak, sınavın iptalini bir kez daha isteyecekleri duyuruldu.
Mağdurlara öncülük eden ve özel bir dersanede rehber öğretmen olarak çalışan Yasemin Erkan, mağdurlardankatılan olmayınca, basın açıklamasını tek başına yapmak zorunda kaldı.
Basın toplantısında, kendisine ’manevi destek’ veren bir arkadaşı dışında tek mağdurun yanında olmamasına isyan eden Erkan, “Facebook’ta 180 aday sınavın iptali için destek verip, basın toplantısına gelme sözü verdi ama gelmedi. Ben yine de yaşanacak yeni mağduriyetleri ve karışıklıkları gündeme getirip, sınavın iptal edilmesini isteyeceğim” diye konuştu.

Doğan Haber AjansıNESRİN COŞKUN İzmir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş