Felsefe öğretmenlerine rehber kadrosu mahkemelik!

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Tuncay Ergene, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) rehber öğretmen kadrolarına felsefe grubu öğretmenlerini atama kararına psikolojik danışmanların tepki gösterdiğini belirterek, dava açtıklarını açıkladı...


Ergene, yaptığı yazılı açıklamada, psikolojik danışmanlığın bireylere sosyal, duygusal ve ruhsal alanda psikolojik yardım hizmeti sunan profesyonel yardım mesleği olduğunu ifade ederek, bu mesleğe farklı alanlardan mezun olanların atanmasının büyük haksızlığa yol açtığını kaydetti.
     MEB'in, psikolojik danışman/rehber öğretmen kadrolarına felsefe grubu öğretmenleri atama kararı aldığını belirten Ergene, şöyle devam etti:
     ''Psikolojik danışman kadrolarına kimlerin atanabileceği MEB'in kararlarında belirtilmiş olmasına rağmen MEB kendi hukuk kurallarını hiçe sayarak böyle bir karar alabilmektedir. Bunu da '2011 yılına mahsus' diyerek rasyonelleştirmeye çalışmaktadır. Oysa çok iyi bilinmektedir ki Bakanlık 2005 yılında da aynı şekilde felsefe ve sosyoloji mezunlarını 2005 yılına özgü olmak üzere diyerek atamıştır.''
     Bakanlığın bu kararının iptal edilmesi için dernek olarak Danıştay'a dava açtıklarını bildiren Ergene, tepkilerini fakslar yoluyla MEB'e ilettiklerini kaydetti. Ergene, Türkiye genelindeki psikolojik danışmanların, öğrencilerin ve akademisyenlerin 23 Mayıs'ta ''Mesleğimize sahip çıkalım'' eylemi yapacaklarını belirtti.

Abbasguclu.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş