MEB'den Şırnak'taki öğretmenlere 'Apart konut'

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Şırnak'ta görev yapan öğretmenlerin konut sorununun çözülmesi için apart konut yapılmasına ilişkin protokolü uygun buldu.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ve Şırnak Valiliği arasında Şırnak'ta öğretmenler için apart tipi konut yaptırılmasına ilişkin protokol imzalandı.
Şırnak'ta görev yapan öğretmenlerin kalacak yer sorunu yaşamaları nedeniyle ortaya çıkan projenin protokolüne göre, apart konutlar “Milli Piyango” adını taşıyacak.
Apart konutlarda, mutfak, lavabo, banyo, wc ve odalar bulunuyor. Şırnak'ta görev yapan bekar veya evli tüm öğretmenler bu apartları kiralayabilmek için başvuruda bulunabilecek.
Şırnak merkezde 23, ilçelerinden Güçlükonak'ta 47, İdil'de 91, Beytüşşebap'ta 24, Silopi'de 45, Uludere'de 107 ve Cizre'de 13 olmak üzere öğretmenler için toplam 350 adet apart konut yapılacak.
18 milyar TL KDV değerindeki proje, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce finanse edilecek. Apart konutların donanımına ilişkin harcamalar da yine Milli Piyango İdaresince karşılanacak.
Şırnak Valiliği ise apart konut inşaatlarının ihalesini, projelerin uygulanmasını, kontrollük hizmetlerini yürütecek. Valilik, inşaatların belirlenen iş programı çerçevesinde mümkün olan en kısa süre içerisinde bitirilmesi için her türlü önlemli alacak.
Protokole göre konutların adından “Milli Piyango” ibaresi kesinlikle çıkarılmayacak ve isimlerinin yanına başka bir marka, özel kuruluş, şahıs gibi isimler de eklenmeyecek.

“ÖĞRETMENİN MORAL VE MOTİVASYONU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, öğretmenlerin özellikle bazı bölgelerde konut bulma sorunları olduğunu belirterek, Şırnak'ta bu sorunun çözülmesi için apart konut yapılmasının kararlaştırıldığını kaydetti.
Bakan Çubukçu, bu şekilde öğretmenlerin biraz olsa sorununa çare bulmuş olacaklarını ifade ederek, bundan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.
Çubukçu, “Görev yaptığı yerlerde öğretmenlerin moral ve motivasyonlarının yüksek olması bizim için önem arz ediyor. Bu tür konut sorunlarının yaşandığı yerlerde öğretmenin barınma imkanlarının daha iyi olması hem öğretmenlerimizin sosyal şartlarının iyileştirilmesi adına hem de daha nitelikli bir eğitim hizmetinin sunulabilmesi açısından son derece önemlidir. Zira eğitimin en önemli aktörü öğretmendir” diye konuştu.
Anadolu Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş