Ehliyetle KPSS'ye alınmayan gencin tepkisi

ZONGULDAK'ta, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) ehliyetle girişine izin verilmeyen genç, "Böyle saçmalık olur mu?" diyerek tepki gösterdi.

Öğretmenlik ve kamudaki 'A' kadrolar için gerçekleştirilen KPSS'ye, Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 670 aday girdi. Adaylar, girişte polisler tarafından tepeden tırnağa arandı. Küpe, kolye ve toka takıp takmadıkları kontrol edilen adayların sadece nüfus cüzdanı ve sınav giriş belgesiyle içeriye girişlerine izin verildi. Yapılan aramalara tepki gösteren adaylardan Nazife Çakmak, "Suçlu gençler değil, şifreyi bulanlar, verenler" dedi. Adaylar, içeriye girerken çıkardıkları saat, yüzük, kemer, kolye, toka, piercing, gözlük gibi aksesuarları ile cüzdan, anahtarlık ve çanta gibi eşyalarını okulun kantinine teslim etti. Kantin işletmecisi 47 yaşındaki Saadettin Yıldız ise karışmaması için eşyaları numaralandırdı.
Sınav için İstanbul'dan geldiğini söyleyen bir erkek aday ise nüfus cüzdanı yerine ehliyetini göstererek içeriye girmek istedi. Ancak görevliler, nüfus cüzdanı olmadan sınava giremeyeceğini söyledi. İsmini söylemek istemeyen aday ise kimliğini unuttuğunu belirterek, "Ben bilmiyordum, yabancıyım. Böyle bir saçmalık olur mu?" diyerek tepki gösterdi. Bir görevlinin elindeki sınav giriş belgesini alıp arkasında yazan sınava giriş kurallarını göstermesine sinirlenen genç, elindeki pet su şişesini yere atarak okuldan uzaklaştı. Kısa süre sonra geri dönen genç, tartışığı görevliye ismini sorup, "Ben seni bulacağım" diyerek okuldan ayrıldı.

Doğan Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş