Erdoğan: YÖK reformunun yolunu açacağız / Video Haber

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin açılışına katıldı. Tesisin insanlığın yararı için çalışacağını belirten Erdoğan,
"İnsanı insanı yapan değerlerin olmadığı bir dünyada atomlara hükmetmein bir anlamı yok" şeklinde konuştu.Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın da katıldığı açılışta Başbakan Erdoğan bir konuşma gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;
"Türkiye'de fırsat verilecek olursa bir çok şeyi yapılıyor. Biz bu hayal gücünü köreltmeden çalışırsak ülkemizde bilm ve teknoloji çok farklı noktalara ulaşacak.

Biz tercih edilmek gayesiyle değil, bu ülkenin geleceğini inşa etmek için yola çıktık.
Artık vakıf üniversitesi olmayacak. Özel sektör kolejini kurabiliyorsa gitsin üniversitesini kursun. Biz muhalefetle anlaşabilrsek bu bağlamda YÖK'ün reforme edilmesinin yolunu da açacağız. Biz YÖK'ü tamamen devredışı bırakmak istemiyoruz. Sadece denetleyen düzenleyen bir şekilde reforme edeceğiz.
Biz insanı dışlayan insanı merkeze almayan kuralsınz yıkıcı ilerlemenin kalkınmanın her zaman karşısında olduk. Bizim anladığımız ezici bir rekabet değil, bir başkasını üzerine basarak yükselmek değildir. Krizin dünyaya verdiği mesaj da budur. Sınır kazanma ve hızla harcama yoksulluğu unutan bir hırs tutkusu bugün yaşadığımız günleri getirir.

Yoksulla zenginin arasında makasın açıldığı bir sistemin sürdürülebilir olmadığını herzaman gündeme getirdik.
Bugün savunma sanayisinde harcanan rakam 1 trilyon dolar olmuş, Atom üzerine araştırmaların atom bombası ve ölümlerle sonuçlanması çok acı. Bir yanda mısırdan bio yakıt yapılırken diğer yandan insanların o mısırı bulamadığı için açlıktan ölmesi çok tartışılacak bir konudur.
Uçak doktorun elinde neşter kötünün elinde can alabiliyor.
Gelecek nesillere aydınlık bırakacak bir deiğişim ilerleme olarak adlandırılamaz. İnsanı değerleri paylaşmayı uzlaşmayı yok ederek gelişme olmaz. İnsanı insanı yapan değerlerin olmadığı bir dünyada atomlara hükmetmein bir anlamı yok.

Elinde binlerce atom bombası olan ülkelerin bu bombların sadece bakımı için ayırdıkları rakam milyarlarca dolar. Biz bölgemizdeki ülkelere ilham kaynağı oluyor. Krizde büyüen ülke olarak parmakla gösteriliyor. Ama bizim derdimiz atom bombası yapmak değil. İnsan odaklı bir gelişim kaydetmek.

NANOTEKNOLOJİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ
Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin kuruluş çalışmaları, üniversitenin vizyonu ve stratejisi paralelinde Sabancı Vakfı ve Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) desteğiyle 50 milyon TL’lik bir yatırımla 2009 yılında başlamıştır.

Türkiye’nin ve bölgemizin ilk disiplinler arası nanoteknoloji araştırma ve uygulama merkezi olma özelliğini taşıyor. Merkezde, nanoteknolojinin, fizik, elektronik, mekatronik, malzeme, kimya ve biyoloji gibi çeşitli alanlarında yürütülecek öncü araştırmalar ile, sanayinin hızla kullanabileceği, uygulamaya ve ürüne dönüştürebileceği teknolojiler geliştirilmesi hedefleniyor.




Anadolu Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş