İki Yeni Eğitim Fakültemiz daha oldu hayırlı olsun !

Alanya Eğitim Fakültesi, Nevşehir Eğitim Fakültesi olmak üzere 2 yeni eğitim fakültemiz oldu. Adıyaman Üniversitesi ile Düzce Üniversitesi'lerin de Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu açıldı.
  Tam da eğitimde işler yoluna giriyor, sözleşmelilere kadro geldi derken, şimdi de yeni eğitim fakültesi açma çalışmaları hızlandı.
   Bunca öğretmen adayı atama beklerken "yeni eğitim fakültesi, yeni spor yüksek okulu" kurmakla ne amaçlanır bilinmez. Bu fakültelerin  uzun yıllar verimli olamayacağı, alt yapı sorunları, öğretim elemanı eksikliği yaşayacağı açıktır. Her zaman olduğu gibi arz-talep dengesini düşünmeden fakülteler kuruluyor. Burada önemli olan biz eğitimcilerin ve öğretmen adaylarının geleceğidir. Bu sorunu büyütmek için daha ne kadar uğraşılacak.

İşte o karar:

BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2011/2018
Ekli listede yer alan fakülte, enstitü ve yüksekokulların karşılarında belirtilen yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak kurulması; Millî Eğitim Bakanlığının teklif yazıları üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 15/6/2011 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Abdullah GÜL
CUMHURBAŞKANI
Memurlar.Net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş