MEMUR OLAN ÖĞRETMEN ADAYLARININ DURUMU !

Memur olup da kurumlar arası geçiş bekleyen eğitim fakültesi mezunları mağduriyetlerinin giderilmesi için en az kurumlar arası geçiş kadrosunun 1500 kişi olmasını istiyorlar.İşte o mail;

Devletimiz sözleşmeli olarak öğretmenlik yapan onbinlerce genci hiç bir şart aramadan kadrolu öğretmen olarak atayacaklarını duyurmuş ve ülkemizde var olan önemli bir eğitim sorununu çözmek için büyük bir adım atmıştır. Ancak ülkemizdeki eğitim sisteminin tek sıkıntısı sözleşmeli öğretmenlik değildir.

Kurumlar arası geçişi bekleyen 1500-2000 civarında memur bulunmaktadır. Bu memurlar ailelerinin ekonomik durumu yetersiz olduğundan hem okumak hem de çalışmak zorunda kalmış okullarını bitirmiş oldukları halde MEB’in kurumlar arası atama için ayırdığı kontenjanın yetersiz olması nedeniyle halen kurumlarında hizmetli, şoför, mübaşir, memur, VHKİ v.s. olarak çalışmaktadırlar.

2003 yılında kurumlar arası öğretmenliğe ilk defa geçiş için başvuru yapan bütün adayların öğretmenliğe ataması yapıldı. 2004 yılından itibaren kurumlar arası geçiş ve açıktan atama için bütün öğretmen alımının %10’u kadar bir kontenjan ayrıldı. Daha sonrakı yıllarda %10’luk kontenjan %3’e düşürüldü.

MEB Kurumlar arası atamaya bir çözüm getirmezse halen kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak çalışan ve eğitim fakültesini bitirmiş olan memurların bir çoğunun öğretmen olmaları mümkün değildir. Çünkü kurumlar arası geçişte yaş sınırı 40 olarak belirlenmiştir.

Bir kişinin 30 yaşında memur olması durumunda 9-10 yıl sonra atamanın kendisine gelmesi çoğu branşta mümkün değildir. Çünkü 40 yaşını tamamlamış olmaktadır. 2003 yılında Milli Eğitim Bakanlığının ilk ve son kez yaptığı gibi 2011 yılı atamasında da kurumlar arası başvuran herkesi öğretmen olarak ataması, kurumlar arası öğretmenliğe geçişin kontenjanını artırması ve böylece eğitimin önündeki bir engeli daha kaldırması gerekmektedir.

Çeşitli devlet kurumlarında memur olarak çalışan Eğitim Fakültesi mezunu öğretmenlerin biran önce Eğitim camiasına kazandırılması toplumun yararına olacaktır. Bu ülkede, üniversitelerden çeşitli sebeplerde ilişiği kesilenlere ve cezaevlerindeki mahkumlara sık sık aflar çıkıyor son olarak sözleşmeli öğretmenlere ve memurlara af çıktı ancak neden kurumlar arası atama bekleyen MEMUR ÖĞRETMENLERE AF ÇIKMIYOR?

Bizler MEMURÖĞRETMENLER olarak dört gözle mesleğimizi yapacağımız ve öğrencilerimize kavuşacağımız günleri bekliyoruz. Bu konudaki sizlerin hassasiyetini ve çalışmalarınızı biliyoruz ve bizler sizden bu dileklerimiz için yardım bekliyoruz.

Özellikle bazı branşlar da uzun yıllardan beri bekleyen çok arkadaşımız var. Milli Eğitim Bakanlığının 12-26 Mayıs 2011 tarihlerinde gerçekleştirdiği öğretmenlik başvurusu ve 1 Haziran 2011 tarihinde yapılan atamalarda; Kurumlar Arası Kurum İçi Açıktan ilk atamaya %3’lük ve Açıktan ve Kurumlar Arası Yeniden atamaya %7’lik kontenjan ayrılacağı belirtilmiştir.

Bu durumda her iki alandan toplamda 3.000 kişinin atanması gerekirken 1973 kişinin ataması yapılmıştır. Kalan 1027 kadro için müracaat sayısı ve hizmet süresi çok yüksek olan Fizik Kimya Biyoloji ve diğer branşlar için yeniden tahsis edilmesini talep ediyoruz.

Kurumlar arasına tahsis edilen 1027 kadronun bekleyen kişi sayısına göre adaletli bir dağılımla gerçekleştirilmesini istiyoruz. Bir defaya mahsus tüm memur arkadaşların maddi ve manevi emek verdikleri mesleklerine geçmelerini diliyoruz.

Yıllarca branşlarımızda yapılmayan atamalar yüzünden mesleğimizle hiç bir alakası olmayan ilkokul ve lise mezunlarının yaptığı işlerde çalışmaktayız. Aldığımız eğitim için yıllarca verdiğimiz emekler, hocalarımız tarafından bize verilen emekler ve devletimizin eğitimimiz için bize yaptığı harcamalar hep boşa gitmiştir.

 Güçlü bir devletin elindeki imkanları en tasarruflu şekilde kullanması esas olduğundan devlete hiç bir yük getirmeyecek olan biz memur öğretmenlerin atamasının yapılması için tarafınızdan destek bekliyoruz.

İlginiz,desteğiniz ve emekleriniz için teşekkürler.

Tarık POLAT

Mebpersoneli.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş