150 bin lise mezununa iş kapısı açılıyor

Lise mezunlarına iş kapısı açılıyor. Yıl sonuna kadar birçok ilde 150 bin lise mezunu, pazarlama, muhasebe, hastane gibi alanlarda istihdam edilecek

İşsizlikle mücadelede önemli adımlar atılırken, lise mezunlarının da yüzünü güldürecek gelişmeler yaşanıyor. İnsan kaynakları uzmanları, bu yıl 100 bin ila 150 bin aralığında lise mezununun işe alınacağını açıkladı. İşe alınacakların maaşının ise 800 ila bin 500 TL arasında olacağı belirtiliyor. Para dergisinin haberine göre; her yıl liselerden mezun olan 730 bin öğrenciden, iş hayatına atılmak isteyenler için perakende sektörü önemli kariyer imkanları sunuyor. Özellikle mağaza personelinde lise mezunları ağırlıklı olduğundan, yıl sonuna kadar perakende sektöründe yapılacak işe alımların en büyük katkısının lise mezunlarına yönelik olacağı ifade ediliyor.
AVM'LER ÖNDE
2012 sonuna kadar tamamlanması planlanan 74 AVM projesinin, 74 bin ila 111 bin arasında yeni istihdam yaratması planlanıyor. AVM'lerde açılan mağaza sayılarına ek olarak, başta gıda perakendeciliği olmak üzere, caddelerde açılacak yaklaşık 4 bin mağazada da istihdam sağlanması söz konusu. 500 bin kişinin çalıştığı mobilya sektörü de lise mezunlarına iş fırsatı sunan sektörlerin başında geliyor. İnsan kaynakları portalı Secretcv.com'da da 35 bini aşkın lise mezununu istihdam etmek üzere 12 bine yakın ilan bulunuyor. 4 bine yakın meslek lisesi mezununu istihdam etmek üzere de bin 300'ü aşkın ilan bulunuyor.
İSTANBUL BAŞI ÇEKİYOR
Çalışacak lise mezunu arayan şehirlerin başında İstanbul geliyor. Onu sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana ve Tekirdağ izliyor. Şirketlerin satış, mağaza, muhasebe, zincir mağazalar, halkla ilişkiler, hastane ve idari işler bölümlerinde istihdam edilmesi planlanan binlerce lise mezununun 2-3 ay içinde işe alınmaları hedefleniyor. Lise mezunları için yapılan ilanların sektörlere göre dağılımlarına bakıldığında; ilanlarda yüzde 12.3'le perakendecilik-toptancılık ilk sırada yer alıyor. Bunu yüzde 9.3'le gıda, yüzde 7 ile tekstil, yüzde 5.1 ile hizmet, yüzde 4.5 ile de turizm ve otelcilik takip ediyor.
ÇAĞRI MERKEZLERİ 18 BİN KİŞİYİALACAK
Çağrı merkezlerinin istihdamının da yüzde 40'ını lise mezunları oluşturuyor. Çağrı Merkezleri Derneği Başkanı Bahadır Pekkan, şu anda 40 bin kişinin istihdam edildiği sektörün gelecek 5 yıl içinde 45 bin kişilik yeni istihdam sağlayacağını söyledi. Bahadır Pekkan, yıl sonuna kadar ise çağrı merkezi sektörünün 18 bin liseliye iş kapısı açacağını ifade etti.
Takvim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş