Anadolu Üniversitesi AÖF öğrencilerini mağdur edecek mi?

Bilindiği üzere Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakültelerin Kredili Sisteme Dayalı Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği yayınlayarak bu yıldan itibaren kredili siteme geçti,
sitemize gelen birçok maillerde geçmiş yıllarda kayıt olan öğrencilerin bu sisteme dahil olacağı bunun mağduriyet yaratacağından, Anadolu Üniversitesinin, Kamuoyunu ve yaklaşık 400 bine yakın öğrencisini ilgilendiren şu sorulara cevap vermesini bekliyor.
1-Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakültelerin Kredili Sisteme Dayalı Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği daha önce kayıt yaptıran öğrencilere uygulanacak mı?
2-İdari yargı içtihatlarıyla, önceden kişi yararına var olan bir hakkın, sonradan çıkarılan hükümlerle çiğnenemeyeceği, bir kimsenin edinmiş olduğu hakkın onun iradesi dışında elinden alınamayacağı, bir mevzuatta yeni bir mevzuatla değişiklik yapılmışsa kazanılmış hakkı olanın lehinde olan hükümlerin uygulanacağı kabul edilmiş bulunmaktadır,yargı kararlarına rağmen bu uygulamada, Anadolu üniversitesi Uygulamasında ısrarcı olacak mı?
3- Açık Öğretim Fakültesine kayıtlı Bir öğrencinin Yönetmeliğe dava açma Süresi içinde dava açması durumunda çıkacak bir yürütmeyi durdurma kararı yada ve iptal davası yeni mağduriyete neden olmayacak mı?
Bu konuda Üniversitenin acil bir düzenleme yapması Aşağıda sunmuş olduğum mahkeme kararını gözeterek yeniden bir değerlendirme yaparak öğrencileri mağdur etmemesi temennisiyle…

Memurlar.Net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş