Diyanete kadro tahsisi yapılabildiği gibi, öğretmenler için de ek atama olabilir

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer gerçekten de büyük bir erdem göstererek, 55 bin atama sözünün gerçeleşemeyecek olmasından dolayı özür diledi. Ancak mesele sadece 55 bin atama meselesi değildir. Ağustos ayı öğretmen atamalarına tahsis edilen atama izinlerinin dörtte üçü,
KPSS'deki kopya mağduriyetini azaltmak için, seçim öncesinde Haziran atamalarında kullanıldı.
Sonuçta 30 bin kadro 2011 sınavı öncesinde, 11 bin kadro ise 2011 sınavına girenler için kullanılabildi. Bu siyasi kararı veren hükümet, yine bir siyasi karar verip sorunu çözmelidir. Zira aynı hükümet isteyince fahri Kur'an Kursu Öğreticilerini kadroya geçirebilmektedir.

Memurlar.net olarak; Sayın Dinçer'in konulara uzun vadeli bakan yaklaşımını önemsiyoruz ve O'nun öğretmenlik mesleğine saygınlık katacak söylemlerini önemli buluyoruz.
Ancak Sayın Dinçer bir konuda hata yapmakta ve sorunu çözmeyerek daha da büyütmektedir.
2011 KPSS-Öğretmenlik sınav sonuçlarının kullanılacağı atamalar için tahsis edilen kontenjanlar siyasi bir karar alınarak, seçim öncesinde kullanılmıştır. Bunun adedi 30 bindir. Tüm adaylar gibi biz de uzun bir süre bunun Ağustos ayı atamalarından eksiltilmeyeceğini düşünmüştük. Ancak Sayın Çubukçu bu konuda açıklama yapmaktan çekindiği gibi Maliye Bakanlığı da açıklama yapmamıştır. Ağustos ayı atamalarında görüldüki, 30 bin atama, Ağustos kontenjanından eksiltilmiş..
Burada sadece Sayın Bakanın değil tüm Bakanlar Kurulu üyelerinin mesuliyeti bulunmaktadır.
Başbakan dahi özür dilese bu sorun çözülmez. Zira 17 Eylül'de yapılan düzenleme ile fahri olarak çalışan Kur'an Kursu öğreticilerine tek bir KHK ile kadro verildi. Kadro Diyanete verilebiliyorsa, MEB'e de verilebilir. Yetki alınan KHK, kadro düzenlemesi için fırsat vermektedir.
Sayın Dinçer, bu konu Başbakan'a arz edip sorunu çözmelidir.

Memurlar.Net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş