Eğitim-Öğretim mi, Bekçilik mi?

En ideal koşullarda bile öğretme-eğitme işi sabah 8, akşam 5 yapılamaz. Yaptığını iddia eden bekçilik etmektedir.
Öğretmenlik mesleğini icra etmiş herkesin bildiği temel gerçeklerden habersiz olduğu anlaşılan sayın bakanı çıraklık dönemini çabuk atlatması temennisi ile bilgilendirmek isteriz:

En ideal koşullarda bile öğretme-eğitme işi sabah 8, akşam 5 yapılamaz. Yaptığını iddia eden bekçilik etmektedir.

·Öğretmenler ilköğretimde 1 Temmuz, ortaöğretimde 15 Temmuza kadar okullarda çalıştırılır, bayram gibi resmi tatiller girmedikçe Ağustos 2. Yarısında göreve döner. 2011 yazında tatil süresi ilköğretim için 2, orta öğretim için 1,5 ay sürmüş olup ASLA 3 AY DEĞİLDİR.

·Meclis’in açılıp Kanun yapmasını beklemeden KHK ile Türk Milli Eğitimin yapısını değiştiren sayın bakan öğretmenlerin özür grubu tayinleri için “3 ay daha sabrediversinler” demiştir. Yer değişikliği 31 Ağustos itibari ile yapıldığından şubattan ağustosa 6 ay vardır.

·Özür grubu mağdurları göreve başlatıldıkları tarih itibariyle Şubat 2012 de 1.5 yıldır beklemiş olacakken, sabır süreleri 2 yıla sarkmıştır.

·Sayın bakanın “biraz da çocukları düşünsünler” dediği öğretmenlerin bir yılı aşkındır yollarını gözleyen kendi çocukları da vardır.

·Zorunlu hizmet affıyla öğretmen sirkülasyonunu ortadan kaldıran M.E.B. yüzünden yer değiştirme başvurusu yapmakla avunan, değişecek yer bulamadan 7-8 yıldır doğuda çalışan öğretmenler mevcuttur.

·Bir yandan lisans üstü eğitimi özendirmek, beri yandan eğitim özrünü sınırlamak bir çelişkidir. Yer değiştirme uğruna yüksek lisans yapan hatta anlaşmalı evlenen bir kesim var ise nedenleri bakanlık içinde aranmalıdır.

·İdarecilik için sınav yapmayı düşünmedikleri sayın bakanın bakanlığı 2 Ekim 2011 Tarihinde müdürlük sınavı yapacaktır.

Son Söz: Sayın bakanımıza bakanlık bünyesine alacağı 450 yeni uzman arasında hiç değilse birkaç tane öğretmene yer vermesini salık veriyor, saygılar sunuyoruz.

ANADOLU EĞİTİM SEN

1 yorum:

  1. t.yılmazer20 Eylül, 2011

    Öğretmenler sırça köşklerde yaşamıyorlar! Fakat bugünlerde böyle bir kamuoyu yaratılmaya çalışılıyor, farkında mısınız? Biz bu ülkede, yüzbinlerce insandan oluşan onurlu bir meslek koluyuz. Çalmadık, çırpmadık, okuduk, hakkımızla öğretmen olduk. Bunun hesabını kimseye vermeyeceğimiz gibi, kazanılmış özlük haklarımızı da kimseye yedirtmeyeceğiz! - LÜTFEN BU İLETİYİ PROFİL SAYFALARINIZDA, DURUM GÜNCELLEMESİ OLARAK PAYLAŞINIZ - MESLEĞİNE SAHİP ÇIK !

    YanıtlaSil

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş