HT Yazarı Rahşan Gülşan: MEB'den telefon geldi maalesef ek atama yok !

Dünkü öğretmen atamalarıyla ilgili yazımın ardından sabah saatlerinde telefonum çaldı. Numaranın 312 ile başlıyor olması, yazdığınız yazının bakanlık nezdinde yankı bulduğunun göstergesidir. Bir an yüreğim sevinçle attı. Belki mutlu bir haber vardır diye sevindim. Ancak ne yazık ki atama bekleyen on binlerce öğretmene mutlu haberlerim yok.

"Atamalarımızı bu yıl için tamamladık, Maliye Bakanlığı'nın bize verdiği 11.000 atamayı yaptık ve gelecek bütçe dönemine kadar yapabileceğimiz yok" diyen Milli Eğitim Bakanı'nın basın müşaviri Burcu Eyisoy'un da sesi ağlamaklıydı telefonda.

Farklı bir şeye dikkat çekiyordu. O da yapılan atamalarda ihtiyaç duyulan branşlarda tam rakama ulaşılamadığı. Bu nedenle bu
yıl farklı bir yöntem uygulamışlar ve üniversite tercihleri yapılırken yaptıkları açıklamalarla öğrencilerin ihtiyaç duyulan branşları tercih etmelerini sağlamaya çalışmışlar. Ve gördükleri kadarıyla da büyük bir oranda bunu sağladıklarını düşünüyorlar. En büyük açık, rehber öğretmen branşındaymış.

Tabii biliyorum bu lafların kimseye bugün için bir faydası yok. Birçok atanamayan öğretmen şu an midesinde krampla okuyor bu satırları. Üzgünüm, gerçekten çok üzgünüm ama belli ki bu kapı bu yıl için kapanmış. Daha fazla umut bağlamayın ve şansınızı özel sektörde deneyin derim. Tühh...


Rahsan Gülşan  - HABERTURK
rahsangulsan@htgazete.com.tr

Rahşan Gülşan'ın dün kaleme aldığı öğretmenlerle ilgili yazısını okumak için tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş