İşsiz öğretmen adayları için neden kaynak yok?

İş-Kur'a kayıtlı 50 bin kişiyi istihdam için bulunan kaynak niçin işsiz öğretmen adayları için bulunmaz?
Öğretmen adaylarından gelen e-maillere kimsenin sessiz kalması mümkün değildir. Bizlerin gösterdiği ilgili ve alakayı sorumluluk makamında oturanların da göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunu ifade etmekle birlikte, sayın Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER'in de samimiyetle konuya eğildiğini düşünüyoruz.
Ancak, ortada ciddi bir öğretmen açığı olduğu herkes tarafından bilinmesine ve de sayın Bakan tarafından öğretmen norm kadro açığı basına yansıtılmasına rağmen sorunun niçin çözümsüz kaldığını doğrusu anlamakta zorlanıyoruz. Sayın Bakan'ın bir konuda bir talebi varsa onunla çalışanlar bilirler ki bu talepte bir samimiyet ve objektiflik vardır. Maliye Bakanı'nın da öğretmen alımına ilişkin taleplerdeki samimiyeti ve objektifliği görmesi gerekmektedir. 

Bu açıklamalardan sonra, gazete haberlerinde çıkan; "Şanlıurfa'da tüm bölge halkıyla kaynaşan ve sorunları yerinde gören Bakan Faruk Çelik, bölgedeki en önemli sorun olan istihdam sorununun çözümüne katkıda bulunmak için önemli bir çalışma başlattı. Buna göre, 2011 yılı sonuna kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 ilde 50 bin işçi kamu yararına işlerde çalıştırılmak üzere işe alınacak. İş-Kur'a kayıtlı işsizler arasından seçilerek 6 ay boyunca çalıştırılacak olan bu geçici işçilerin ücretleri ise işsizlik Fonu'ndan ödenecek. Bu uygulama işsizliğin yaygın olduğu diğer bölgelerde de kullanılabilir." ifadesine rastlıyoruz. Bu ifadelere göre istihdam arttırıcı tedbirlere ne kadar önem verildiği görülmektedir. Aynı önemin öğretmen istihdamına da verileceğini düşünüyoruz.

Bu çerçevede, 2010 KPSS'deki kopyanın yarattığı mağduriyeti gidermek amacıyla, 2010 KPSS'ye giren adayların kontenjanı arttırılmıştı. Ancak, eleştirilere karşın, önceki Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bu atama kontenjanlarını ek olarak değil, Ağustos kontenjanından eksilterek yapmıştı. Sonuçta, 2011 KPSS'ye giren öğretmen adayları büyük bir şok yaşadı. 2011 yılı başında 55 bin, ortasında 40 bin atama yapılacak denmesine rağmen, 11 bin öğretmen alımıyla karşılaştılar. Şimdi ise ortada çözülmesi gereken ciddi bir sorun var. Hiç kimse sorunun çözümünde kaynak yetersizliğinden bahsedemez. Ortada, eğitim gibi hiç kimsenin vazgeçme ve öteleme lüksü olmayan bir konu vardır. Daha fazla hamasi ifadelere gerek duymuyoruz.
Sadece İş-Kur'a kayıtlı işsizler arasından seçilerek 6 ay boyunca çalıştırılacak olan 50 bin geçici işçi için bulunan kaynağın ülkenin aydınlık geleceğini oluşturacak öğretmen adayları içinde bulunacağına inanıyoruz. Öğretmen açığının ders ücreti karşılığı görev yapanlarla uzun süreli devam edemeyeceğini de herkesin bilmesi gerekiyor. Öğretmenlerle birlikte aydınlık bir geleceğin stratejisini kurgulayacak kapasiteye sahip sayın Ömer DİNÇER'in bu konuya tez zamanda çözüm bulacağını düşünüyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş