MEB’deki Değişimin Şifreleri

Türkiye kendine büyük ve güçlü bir ülke olma hedefini belirledi. Bölgesinde güçlü, dünyada söz sahibi olan, en gelişmiş 10 ülkesinden biri olmak istiyor. Her alanda gelişmiş bir ülke yeni hayalimiz. Kendi tankını, topunu, uçağını, otomobili yapmak isteyen, milli uydusunu uzaya göndermek isteyen bir devlet olmak arzusunda. İhraç ürünlerine teknolojik ürünlerini eklemeye çalışan bir ülke.
İşte bunun için Türkiye büyük bir değişim sürecinde. Yeni hedefe uygun yeni anlayışlara ihtiyaç var. Felsefesini, anlayışını sil baştan yeni konsepte uygun hale getirmek zorunda. Bu hedefe götürecek temel anlayışlar, değerler ilkeler belli. Hukukun üstünlüğü, yöneten demokrasi, üreten ekonomi, hesap veren, şeffaf esnek hareket kabiliyeti yüksek ve halkın taleplerine duyarlı kamu yönetimi.
Yeni vizyona uygun olmayan tüm kurumlar kişiler tasfiye oluyor. Ayak uyduramayanlar birer birer yok oluyor. Yeni düzene alışamayanlar, eski konumları devam ettirmek isteyenler ise  hukuk duvara çarpıyor. Aslında ülkede temel gürültü bu. Eskinin yıkılışı. Yıkımlar hep gürültü olmuştur.
Bu değişimin devam etmesi, başarı ile sonuçlanması ve sürdürebilir olması değişimin eğitimde de hızlı,  etkili bir şekilde uygulanması ile mümkündür. Çağdaş dünyayla hemen hemen her alanda rekabet edecek bilgiye, beceriye donanıma sahip insanlar yetiştirmek zorunludur. Teknoloji üretecek beyinler, rekabet edecek girişimciler, etkili iletişime sahip sivil toplumcular, mümtaz, özgün eserler  meydana getirecek sanatçılar, insanlar yetiştirmeli. Aksi takdirde bütün hedefler, bir ütopyadan tüm değişim bir saman alevinden öteye gitmeyecektir. Kalıcı olmayacaktır.
İşte bu gerçeği gören devlet adamları, politika yapıcılar, ülkeye yön veren zihinler, MEB’de Hüseyin ÇELİK döneminde müfredatla başlayan, sonraki dönemde rafa kalkan değişimi yeniden canlandırmaya, kararlıkla sürdürüp, bitirmeye karar verdi. Bakan DİNÇER atanması bunun dışında bir anlam taşımaz. DİNÇER profili tanıyanlar, yaptıkları bilenler ne demek istediğimizi anlamaktadır. Güçlü ve kararlı bir kişiliğe sahip  Bakanın bu süreci kararlıkla sürdüreceğini mutlu bir şekilde nihayetlendireceğini düşünüyorum
Yunis ÖZÜBEK       
Sendika Yöneticisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş