Milli Eğitim tek çatı altına toplanıyor

Milli Eğitim Bakanı Dinçer 10 ayrı müdürlük çatısı altında yürütülen çalışmaların tek çatı altına toplanacağını 700 bin öğretmenin de üç yılda bir düzenlenecek seminerlerle kurum içi eğitimden geçirileceğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer bakanlığın yapısındaki revizyonla ilgili STAR’a önemli açıklamalarda bulundu. Bütün müdürlüklerin tek çatı altında, tek elden yürütüleceğini belirten Dinçer, öğretmen eğitiminin ayrıntılarını anlattı. Öğretmenlere üç yılda bir en az iki ay süreyle kendi alanıyla ilgili yeni teknolojik cihazlarla eğitim vereceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Dinçer, 700 bin öğretmeni eğitmek için sistematik bir program oluşturulacağını anlattı.
Bakan Dinçer, yedi yüz bin öğretmeni eğitebilecek bir sistematik program oluşturacağını ifade ederek şunları açıkladı: “Birbirinden farklı 10’a yakın müdürlük var. Bunlar İlköğretim ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Eğitim Genel Müdürlüğü, Erkek Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü, Kız Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü, Öğretmen Lisesi Genel Müdürlüğü, Sağlık Liseleri Genel Müdürlüğü, Hizmet İçi Genel Müdürlüğü ve Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü. Ben bu müdürlükleri tek elden yürüteceğim.” Dinçer, her öğretmenin atandığı ilde üç yılda en az iki ay süreyle eğitime tabi tutacağını söyledi. Oryantasyonla ilgili pilot uygulama yaptıklarını belirten Dinçer “Şimdi ilk defa bir deneme yaptık. Şimdiye kadar yapılmayan bir uygulamaydı. Biz gelir gelmez bir ay içerisinde bir pilot uygulama yaptık. Orada da bir eksikliklerimizi görürüz” şeklinde konuştu..Şimdiki planının öğretmenlerin görev süresi içerisinde kendi alanıyla ilgili değişmelere ve gelişmelere uygun yeni teknolojik cihazlarla eğitim vereceklerine dikkat çeken Bakan Dinçer, şöyle konuştu: “Şimdiye kadar bakanlık bünyesinde seyrek yapılmış. Sistematik olarak çok uzak. İki bin üç bin kişi eğitilmiş. Ama 650 bin 700 bin öğretmenin olduğu bir yerde 2 bin kişinin çok da önemi yok.”

AHMET FATİH ERTURAN
Star Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş