Öğrenci sayısı 60'ın altına düştüğü için okul kapandı

Sivas’ın Kangal ilçesindeki Deliktaş Köyü İlköğretim Okulu’nun 6, 7 ve 8’inci sınıfları, öğrenci sayısı 60’tan az olduğu için kapandı. Valiliğin kararda gecikmesi nedeniyle taşımalı sistemden yararlanamayan köylü, duruma isyan etti. SİVAS’ın Kangal ilçesine bağlı Deliktaş Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, 4 Mayıs 2008’de Hürriyet Pazar ekinde “Bravo Size Çocuklar” başlığıyla haber olmuştu.
Teknoloji Sınıfı kapsamına alınan okulun telefonu ve interneti olmadığı için Milli Eğitim Müdürlüğü bilgisayar gönderemiyordu. Bunun üzerine tüm öğrenciler Türk Telekom CEO’su Paul Doany’ye mektup yazarak köylerine internet ve telefon istemişlerdi. Mektubu postaladıktan bir hafta sonra Telekom görevlileri köye gelip internet ve telefon bağlamışlardı. Hürriyet gazetesi de okula 20 bilgisayar göndermişti.
Bugün o mektupların sahibi olan öğrencilerin devam ettiği 6, 7 ve 8’inci sınıflar kapatıldı. Çünkü öğrenci sayısı 27’ye düştü. Yasaya göre öğrenci sayısı 60’tan az olduğunda, taşımalı sistemle başka okula gitmek zorunluluğu vardı. Okulların açılmasına birkaç gün kala mağdur olduklarını söyleyen köylüler, sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.
Zehir gibi çocuklardı
Deliktaş okulu öğrencileri 3 yıl önce Türk Telekom CEO’suna mektup yazmış, okullarına internet bağlatmışlardı. Şimdi o çocuklar okulsuz kalıyor.
Niyazi Özvatan (Muhtar)
Okul müdürü bizden sakladı
Okul haftaya açılıyor. 27 çocuğumuz, 39 kilometre uzaklıktaki Kangal’a taşımalı sistemle gidemiyor. Kalanlara da öğretmen yok. Okul Müdürü Mehmet Aydın, 4 ay önce mevcut azlığından sınıfların kapatılacağı kendisine bildirildiği halde bize söylemedi.

Ali Kolat (Sivas Valisi)
Taşımalı veya YİBO’ya göndeririz
Kimse bizden randevu istemedi. Kapımız herkese açık. Deliktaş’ın 2’nci kademesinde okuyan çocukların sayısı 60’ın altında olduğu için 2 çözüm önerdik: Ya taşımalı sistemden yararlanacaklar ya da Kangal Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nda (YİBO) kalacaklar. Çocukların taşıma sorununu da 1’inci kademedeki öğretmen sorununu da çözeriz.

Erol Pala (Kangal Milli Eğitim Müdür Vekili)
Bu yıl olmadı seneye giderler
İlköğretim okulunun 2’nci kademesi 60’ın altına düşünce müfettişler gidip valiye teklif verdi. Vali uygun görüp taşımalı eğitim planlaması yaptı. Ancak geç kalındı. Çünkü taşıma planı mayıs- haziran arasında yapılıyor. Önümüzdeki yıl yapabileceğiz. Her şey yasaya, prosedüre uygun. Yasaları çiğneyemeyiz. 1 yıl sabretsinler

Doğan Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş