ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERİN FİLMİ : "Atama İzindeyiz" (İzle-Yorumla !)

AYÖP hazırladığı bir filmle, atama bekleyen öğretmenlerin hikayesini anlatırken bu süreçte hayatını kaybeden 27 öğretmen ve verilen mücadelenin simge isimlerinden Şafak Bay’a adandı. Mustafa ERCAN "Atama İzindeyiz" adlı filmin galasına katılan proje koordinatörü ve Şafak Bay'ın kardeşi Ufuk Bay, "Ülkemizde 400 bin Şafak Bay var. Onları hatırlatmak istedik" dedi. Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) hazırladıkları bir kısa filmle birkez daha seslerini topluma duyurmaya çalışıyorlar.
 Filmin proje koordinatörlüğünü geçtiğimiz günlerde uzun zamandır sürdüğü yaşam mücadelesini kaybeden ve ataması yapılmayan öğretmenlerin simgesi haline gelen Şafak Bay’ın kardeşi, Ufuk Bay yaptı.

AYÖP onbinlerce ataması yapılmayan öğretmenin sesinin duyurulması için verdiği mücadeleye katkı olarak bir kısa film hazırladı. Senaryosu Zana Kılıç tarafından yazılan ve Yasin Korkmaz ile Zana Kılıç tarafından yönetilen “Atama İzindeyiz” isimli filmin proje koordinatörü ise ataması yapılmayan öğretmenlerin mücadelesinin simge isimlerinden Şafak Bay’ın kardeşi Ufuk Bay. “Bu film KPSS ve ücretli öğretmenlik sistemi yüzünden hayatını kaybeden 27 öğretmen ve Şafak Bay anısına çekilmiştir” sözleriyle başlayan filmin galası önceki gün, birçok öğretmen, ataması yapılmayan öğretmen ve öğrencinin katılımıyla Mersin’de yapıldı. Filmde Emre Karakoç, Mehmet Tekkanat, Salih Yıldırım, Mehmet Çağlar, Armağan Sayın ve Beşir Yılmaz oyuncu olarak yer aldılar.

Atama İzindeyiz adlı filmin galasına katılan proje koordinatörü ve Şafak Bay'ın kardeşi Ufuk Bay, "Ülkemizde 400 bin Şafak Bay var. Onları hatırlatmak istedik" dedi. "Atama İzindeyiz" filminin galası, Marinavista Alış Veriş Merkezi'nde, öğretmenlerin, öğrencilerin ve atama bekleyen öğretmenlerin katılımıyla yapıldı.
Senaryosunu Zana Kılıç'ın yazdığı, yönetmenliğini Yasin Korkmaz'ın üstlendiği filmde Emre Karakoç, Mehmet Tekkanat, Salih Yıldırım, Mehmet Çağlar, Armağan Sayın ve Beşir Yılmaz rol aldı. "Atama İzindeyiz" adlı kısa filmde, birbirinden habersiz atama bekleyen 3 öğretmenin hayatının kesişmesi ve içlerinden birinin intiharı anlatılıyor. Filmin sonuna da Tarık Akan, Rutkay Aziz, Şevval Sam, Levent İnanır, Yavuz Özkan'ın da aralarında bulunduğu bir grup sanatçının atanamayan öğretmenlerle ilgili mesajları eklendi.


Proje koordinatörü Ufuk Bay, "Kardeşim Şafak Bay ve arkadaşları 3 yıl boyunca her platforma atama bekleyen öğretmenlerin sorunlarını anlatmaya çalıştılar. Bu filmde Şafak Bay'ın hayatını anlatmıyoruz. Ülkemizde 400 bin Şafak Bay var. Onları hatırlatmak istedik" dedi.
Günümüzde bir ücretli öğretmenin ayda 17 gün sigortalı olabildiğini, günlüğü 6 liradan çalışan ücretli öğretmenlerin öğrencilerin "Hocam ben 10 lira vereyim ders yapmayalım" şeklinde sözleriyle karşılaştığını kaydeden Bay, "Bu film için ücretli öğretmenlik yapan arkadaşlarımızdan başlarından geçen olayları anlatmalarını istedik. Çok hüzünlü öyküler var. Hepsini filme sığdırmamız mümkün değildi. Gerçek hayattan kurgulanmış 3 öyküyü filmde buluşturduk" diye konuştu. Galaya katılan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Remzi Çiftçi de 150 bin öğretmen açığı olmasına rağmen 400 bin öğretmenin atama beklediğini belirterek, "Devlet, eğitim fakültesi mezunlarını bir sınava tabi tutmadan atamalıdır" dedi.



AYÖP tarafından hazırlanan film http://www.atamaizindeyiz.com/ sitesinden  de online olarak izlenebiliyor.
(Kaynak:Haberkamu.com )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş