Cem DAVRAN Altın Portakal'da "Atanamayan Öğretmenleri" anlattı.

Ünlü oyuncu Cem Davran, "Geç Gelen Portakallar" töreninde 1979'da çektiği "Yusuf ile Kenan" filmindeki rolüyle en iyi çocuk oyuncu ödülünü alırken yaptığı konuşma kanayan yaraya parmak bastı. 79 ve 80 yıllarında verilemeyen Altın Portakal ödüllerinin dağıtıldığı gecede atanamayan öğretmenlerin sesi olan Cem Davran büyük alkış aldı.


 "Çocuk Cem olarak yalvaryorum, benim ödülüm 32 yıl gecikti onların atamaları gecikmesin" diyen başarılı oyuncu, ödülüni öğretmenlere ithaf etti.

Ödülünü Başkan Akaydın'dan alan Oyuncu Davran, "Bir aktörün kaderi 32 yıl geriden gelir mi?" dedi. Filmde 'Yusuf' karakterini oynadığını ve 15 yaşında olduğunu anlatan Cem Davran, "Ben o yaşta, şöyle düşünüyorum. Sol-sağ anlıyorum. Sinema, tiyatro çevresindeyim sol görüş hakim. Ailecek ruhumuz falan öyle. Ama kabaca, vandalca, benim filmimi kesmelerini anlamıyordum. Ömer Kavur'a sorardım 'Niye böyle oluyor?' diye. O yaşta bir çocuk için ağırdı. Sonra anladım, filmin meyhane sahnesinde dansözün iki-üç kare memesi görünüyordu. Entersandır bir de sol memesi görünüyordu. Sanki bilerek yapmışlar gibi" dedi. Cem Davran konuşmasının sonunda, ödülü atanamayan öğretmenler için aldığını söyledi. Davran, "Kısa bir süre önce devlet 55 bin atama yapacaklarını söyledi. Öğretmen adayları prosedürü tamamladı. 11 bin atama yaptıktan sonra durdurdular. Aileleriyle birlikte yüzbinlerce adam. Bütün büyüklerimize yalvarıyorum. Benim ödülüm 32 yıl gecikti, onların ataması 32 yıl gecikmesin. Bu ödülü öğretmenler için alıyorum" diye konuştu. 




Kaynak: DHA, dipnot.tv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş