SOSYAL BİLGİLER HAK ETTİĞİ DEĞERİ İSTİYOR

Ricamız, şu günlerde her açıdan ülkemiz için stratejik öneme sahip bu derse hak edilen değerin ve önemin verilmesidir.  Bunun için:
1) 3 saat olan ders saati 4 saate çıkmalıdır. (İngilizce ve Fen Bİlgisi 4 saattir. Sosyal asla bu derslerden daha önemsiz değildir. O halde neden hala 3 saat)

2) 4. ve 5. sınıflarda branşlaşmaya gidilmelidir. Öğrenciler Sosyal Bilgiler dersini Sosyal Bİlgiler öğretmeninden almalıdır.
3) Resmi açıklamalara göre KPSS ye şuan en çok aday sokan bölüm olan ve yine MEB in resmi açıklamalarına göre bakanlığın ihtiyaç duyduğu 10 temel branştan birisi olan sosyal bilgiler ayrıca ilköğretim de 4 temel dersten birisidir. Milli bilinci uyandıran bireyi birey yapan bu ders artık hakettiği değeri bulmalıdır. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan, canlar almaya devam eden, son günlerde artan ve herkes tarafından lanetlenen terör olaylarına karşı bilinçli bir nesil yetiştirmek yine "Sosyal bilgiler" dersi sayesinde mümkündür. Her şeyin başı eğitim diye düşünüyorsak buna önem vermeliyiz. Yok hayır eğitime ne gerek var ülkemizin eğitime ihtiyacı yok zaten her şey yolunda diyorsak o zaman başka!..

(Kaynak:Haberkamu.Com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş