Zorunlu ek derse girmek istemeyen öğretmen, istifa etmiş sayılır

Zorunlu Ek Derse Girmek İstemeyen Öğretmene Hangi İşlem Yapılır?
Öğretmen ve yöneticilere aylık karşılığı girdikleri dersin yanında, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın “Ek ders görevi” başlıklı 6. maddesi 1 fıkrasındaki; “(1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan;
a) Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate,
b) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate,
c) Atölye ve laboratuvar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate,
kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir.” hükümlerine göre zorunlu ek ders görevi verilmektedir.
İhtiyaç Halinde Zorunlu Ek Derse Girmek İstemeyen Öğretmen İstifa Etmiş Sayılır
Öğretmenler zorunlu girmeleri gereken ek derslere girmedikleri zaman hangi işlemin yapılacağı, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Yüksek Ve Orta Dereceli Okullar Öğretmenleri İle İlkokul Öğretmenlerinin Haftalık Ders Saatleri İle Ek Ders Ücretleri Hakkında Kanunun 9. maddesindeki; “Öğretmenlerin yukarıdaki maddelere göre kabulüne mecbur oldukları görevlerin herhangi birinden çekilmeleri esas vazifelerinden istifa etmiş sayılmalarını gerektirir.
Öğretmenlikte veya Milli Eğitim hizmetlerinde yirmi beş yılı tamamlıyanlara muvafakat etmedikleri takdirde ek ders verilemez.” hükümlerinde belirtilmektedir.
Öğretmenler ihtiyaç halinde zorunlu girmeleri gereken bu derslere girmedikleri zaman istifa etmiş sayılmaktadırlar. 25 yılını dolduran öğretmenler ise istemeleri halinde zorunlu girmeleri gereken ek derslere girebilirler.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş