Atanamayan öğretmenler MHP'yi ziyaret etti

Atanamayan öğretmenler MHP’yi ziyaret etti. Atanamayan öğretmenlerden Ramazan Hakan İnan, eğitim fakültelerine öğrenci alımının bir süre durdurulmasını istedi. 31 Ekim’de Samsun’dan Ankara’ya bir yürüyüş başlatan atanamayan öğretmenler Ankara’ya ulaştı.

  Ankara’da bir çalıştay yapan öğretmenler adına 5 kişilik bir heyet MHP’yi ziyaret etti. Heyeti MHP Genel Başkan Yardımcıları Reşat Doğru ile Hamit Ayanoğlu kabul etti.

Ziyarette atanamayan öğretmenler adına konuşan Ramazan Hakan İnan, “Atama bekleyen 300 bin öğretmenden sadece 5’iyiz. Sokakta eylem yapmak yerine okullarımızda öğretmenlik yapmak istiyoruz” dedi. Ücretli öğretmen uygulamasının kaldırılmasını, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasını istediklerini söyleyen İnan, “Yeter ki bütün öğretmenler kadrolu olarak atansın, ücretsiz çalışmaya razıyız” dedi. İnan, eğitim fakültelerine öğrenci alımının bir süre durdurulmasını, bekleyen 300 bin civarında öğretmenin atmasının bu süreçte belli bir sistem dahilinde yapılması önerisinde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, atanamayan öğretmenlerin yaptıkları eylemleri “Demokratik bir hak” olarak nitelendirdi, candan desteklediklerini söyledi. Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu, üniversite mezunu işsizlerin içinde yaklaşık 400 bin sayısıyla öğretmen adaylarının ilk sırada yer aldığını belirten Doğru, muhalefet olarak sorunu gündeme getirmek için çalıştıklarını ancak iktidarın çözüm üretmesi gerektiğini söyledi. MHP olarak atanamayan öğretmenlerin sorunlarıyla ilgili Meclis Araştırması açılmasını istediklerini ancak önergenin reddedildiğini anlatan Doğru şunları söyledi:

“Bizim çalışmalarımıza göre 150 bin civarında öğretmen açığı var. Bunların atanması noktasında siyasi irade tavır koymalı. Vekil-ücretli öğretmen uygulaması kaldırılmalı. Doğu ve güneydoğuda bazı okullarda neredeyse Türkçe eğitim yapılamamakta. Bu ortamda vekil-ücretli değil kadrolu öğretmen ataması büyük önem taşıyor.”

Haber7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş