Dinçer: Van merkez ve Erciş hariç, 5 Aralık'ta eğitime başlamayı düşünüyoruz.

23 Ekim 2011'de Van ve çevresinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem önemli kayıp ve sıkıntılara yol açmışken, 9 Kasım 2011'de yaşanan yeni depremle bölge halkı ve eğitim öğretim olumsuz etkilenmiştir.
Depremden hemen sonra alınan tedbirlere ilave olarak;

· Deprem bölgesindeki sınavlara hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencilerinden korunmaya muhtaç duruma düşmüş öğrenciler ile kullanılamayacak derecede hasar gören pansiyonlardaki yatılı öğrencilerin diğer illerdeki pansiyonlu okullara yerleştirilmeleri için gerekli planlamalar yapılmıştır.
· Öğrencilerimizden öğrenim gördükleri okul türü, alan dalı dikkate alınarak üç il tercih etmeleri istenmiş ve tercihlerine göre yerleştirme işlemleri başlatılmıştır.
· Van ilinden diğer illere yerleştirilen öğrencilerimizin gittikleri illerde özel dershanelerde ücretsiz olarak sınavlara hazırlanabilmeleri için başta ÖZ-DE-BİR, TÖDER ve GÜVENDER yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucu gittikleri illerdeki üyesi olan dershanelerden ücretsiz yararlanmaları sağlanmıştır.
· Deprem sonrası Van ilimizdeki okullardan hangilerinde eğitim öğretim yapılabileceği konusunda referans depremleri esas alınarak aletsel bir inceleme yapılması için Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sakarya Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesinden konunun uzmanları çalışmalarına başlamıştır.
· Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Van ilimizde meydana gelen artçı depremlerin devamı ile ilgili temaslar sürdürülmektedir.
· Van ilimizdeki depremde başta yaralanan öğretmenlerimiz olmak üzere, eşini veya çocuğunu depremde kaybetmiş olan öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda istedikleri illere atamaları gerçekleştirilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

(Memurlar.biz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş