İşte Yılın Öğretmenleri (Kaybettiklerimiz...)

Onlar, yıllarca görev beklediler, vatan neresi olursa olsun gözümüz kapalı gideriz diye Van’a, Erciş’e koştular ve daha öğrencilerine kavuşamadan şehit oldular.
  
Bu 24 Kasım’da gönlümüzden geçen yılın öğretmeni,

- Şehit olan o 75 öğretmenimiz
-Enkazdan sağ salim kurtulup hala görevlerinin başında olan öğretmenlerimiz
-Ve şehitlerin boşluğunu doldurmak için yine koşa koşa bölgeye  giden 750 öğretmenimiz…
        
Siz de bu öneriyi kabul ediyorsanız imzalayın ve on binlerin bu isteğini Milli Eğitim Bakanlığı’na iletelim.
-Şehit ailelerine verilen 10 bin lira daha da artırılmalı. Evleri yerle bir olan ve canları dışında her şeylerini kaybeden diğer öğretmenlerimize de maddi yardımda bulunulmalıdır.
-Şehit öğretmenlerimizin maaşları bir an önce bağlanmalı ve isimleri Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara verilmelidir.
www.egitimajansi.com/apps/campaign/default.aspx

GÜLDANE & ÜMİT ERDAL

Duvağıyla toprağa verildi...
   Haber: Depremde Ölen Öğretmen Duvağıyla Toprağa Verildi
Van'ın Erciş İlçesi'ndemeydana gelen depreme, çeyizini döşediği evinde yakalanan öğretmen çiftten 28 yaşındaki Güldane Köse Erdal, memleketi Adana'da duvağıyla toprağa verildi. Genç öğretmenin düğünü yerine cenaze törenine katılanlar, gözyaşlarına boğuldu. 

Erciş 75'nci Yıl Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan 30 yaşındaki Ümit Erdal ve Şanlıurfa'nınSiverek İlçesi'nde görev yapan sınıf öğretmeni Güldane Köse Erdal, geçen haziran ayında resmi nikah kıydırdı. Eş durumundan geçen eylül ayında Erciş Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na tayin olan Güldane Köse Erdal, 3 Kasım'da yapılacak düğünleri için hazırlıklarını yaptı. Tuttukları eve çeyizini yerleştirirken, öğretmen eşiyle birlikte depreme yakalanan Güldane Köse Erdal'ın cenazesiAdana'ya, eşi Ümit Erdal'ın cenazesi ise Aydın'a gönderildi. 

Genç öğretmenin cenazesi Seyhan Uygulama Hastanesi morgundan alınarak 
Turgut Özal Bulvarı'ndaki baba evine, ardından da Kabasakal Mezarlığı'na getirildi. Tabutun üstü Güldane Köse Erdal'ın takamadığı duvağıyla örtüldü. Cenaze töreninde anne Fahriye Köse ve baba Bünyamin Köse ağıtlar yaktı. Güldane Köse Erdal'ın cenaze törenine katılan amcası Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Köse, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, öğretmen arkadaşları ile yakınları ve akrabaları gözyaşlarına hakim olamadı. Kılınan cenaze namazının ardından genç öğretmenin cenazesi duvağıyla birlikte toprağa verildi. 

'HEM CENAZESİ HEM DÜĞÜNÜ OLDU' 

Karaisalı ilçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Köse, yeğeninin 3 yıllık öğretmen olduğunu, geçen eylül ayında Erciş'e eş durumundan tayin edildiğini belirterek, "Yuvalarını Erciş'te kurmak istediler. Eş durumundan atama için resmi nikahlarını düğünden önce yaptılar. Düğün için 3 Kasım 2011 tarihi belirlenmiş ve tüm hazırlıklar yapılmıştı. Çeyizini nişanlısıyla yerleştirirken, depreme yakalanmışlar.. Düğünlerini yapamadık, bu hem cenazesi, hem düğünü oldu" dedi. 

  SON SÖZLERİ 'ANNECİĞİM' OLDU
SEMA ERTÜRK



AYDIN’ın Kuyucak İlçesi Pamukören Beldesi’nde yaşayan ve 2 ay önce atamasının yapılması üzerine Van’ın Erciş İlçesi’ne giden sınıf öğretmeni 27 yaşındaki Sema Ertürk, depremde çöken apartmandaki dairesinde hayatını kaybetti. Eski AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk’ün yeğeni olan öğretmenin, deprem sırasında annesiyle telefonda konuştuğu ve son sözünün de "Anneciğim" olduğu belirtildi.
Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden 3 yıl önce mezun olan Sema Ertürk, ailesiyle birlikte yaşadığı Kuyucak İlçesi Pamukören Beldesi’ne geldi. Bir süre özel bir rehabilitasyon merkezinde öğretmenlik yapan Ertürk, yaklaşık 2 ay önce Erciş İlçesi’ne bağlı Deredam Köyü ilköğretim Okulu’na sınıf öğretmeni olarak atandı. Büyük bir heyecanla Van’a giden Ertürk, Erciş’te öğretmen arkadaşlarıyla birlikte Zeylan Caddesi’ndaki altı katlı Erdinç Apartmanı’nın altıncı katındaki daireyi kiralayıp yerleşti.


DEPREME TELEFONDA YAKALANDI

İlçeye 16 kilometre mesafedeki okulunda göreve başlayan ve büyük bir mutlulukla ders veren Sema öğretmenin 7.2 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği geçen Pazar, depremden saniyeler önce annesi Hatice Ertürk’ü telefonla aradığı, konuşurken de sarsıntıya yakalandığı ortaya çıktı. Kızının en son "Anneciğim" diye feryat ettiğini duyan anne Hatice Ertürk’ün yakınlarına, "Kızımla konuşurken telefon kesildi. Ben mutfakta bıçakla elini kesti, ondan feryat etti diye düşündüm. Telefondan ses kesilince bir süre bekledim. Ancak bir saat kadar sonra televizyonda deprem haberini gördüm. O an ne olduğunu anladım. Ama kızıma bir daha ulaşamadım" dediği belirtildi. Deprem haberi üzerine Sema öğretmenin yakınları Erciş’e gitti. Ancak bugün sabah saatlerinde Sema öğretmenin cansız bedeni enkaz arasından çıkarıldı. Yakınları, genç kızın cenazesini, toprağa vermek üzere Aydın’a getirmek için yola çıktı.

ESKİ VEKİLİN YEĞENİ

Aydın eski AK Parti Milletvekili Ahmet Ertürk yeğeninin depremde hayatını kaybettiğini öğrenince Kuyucak İlçesi’ne geldi. Eski vekil Ertürk, "27 yaşında olan kızımız halen bekardı ve evin en küçüğüydü. En son yapılan atamalarda 2 ay önce Van’ın Erciş İlçesi’ne bağlı 16 kilometre mesafedeki bir köye ataması yapıldı. Diğer öğretmen arkadaşlarıyla birlikte 6 katlı bir apartmanda oturduklarını biliyorum. Acı haberle hepimiz yıkıldık. Akrabalarımız şu an kızımızın cenazesini alarak Pamukören’e getirmek üzere yola çıktı. Yarın öğle namazının ardından da defnedeceğiz. Hayat dolu ve hizmet aşkıyla yanan bir eğitim neferini kaybettiğimiz için çok üzgünüz" diye konuştu.


 TUĞBA ÖZBEK
2 MESLEKTAŞI İLE BİRLİKTE ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILAN TUĞBA ÖĞRETMEN KURTARILAMADI


Deprem sırasında Erciş’teki 6 katlı binanın enkazında kalan ve Ankara İtfaiyesi Arama Kurtarma ekibi tarafından yaralı olarak kurtarılan öğretmen Tuğba Özbek, helikopter ambulans ile hastaneye götürülürken tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü.

Tuğba Özbek’in ölüm haberini alan öğretmen arkadaşları yasa boğuldu. Öğretmen arkadaşları Tuğba’nın öğrencileriyle birlikte çekilmiş fotoğraflarından oluşan bir klibi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıp üzüntülerini dile getirdi. Ambulans helikopterle hastaneye sevk edilirken hayatını kaybeden Tuğba Özbek, enkaz altından 2 meslektaşı Halil Öztemel ve Gül Karaçoban ile birlikte dün saat 05.00’te Ankara İtfaiyesi Arama Kurtarma ekibi tarafından çıkarılmıştı.


 Ayrıca depremin öğretmenlerin Erciş’te bulunan 6 katlı binanın zemin katında toplantı yaptığı sırada meydana geldiği belirtildi.


MUSTAFA & NESRİN YİĞİT
Depremde en çok onlar öldü
Van depreminde hayatını kaybeden 25 yaşındaki Mustafa Yiğit, öğretmen olan eşi 25 yaşındaki Nesrin Yiğit ve çocukları 3 yaşındaki Furkan Yiğit ile asker öğretmen olarak görev yapan 24 yaşındaki Onur Ateş, bugün memleketleri Samsun’da toprağa verildi.
Van’da geçen pazar günü meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden Mustafa Yiğit, eşi Nesrin Yiğit ve çocukları Furkan Yiğit’in cenazeleri dün akşam memleketleri Samsun’a getirildi. 2 yıldan bu yana Van’ın Erçiş İlçesi’nde sınıf öğretmeni olarak görev yapan Nesrin Yiğit ile bir marketin satış müdürü olarak görev yapan Mustafa Yiğit, pazar günlerini evde geçirdikleri sırada meydana gelen depremde göçük altında kaldı. Uzun uğraşlar sonucunda Yiğit ailesinin cesetleri enkaz altıdan çıkarıldı. 4 yıllık evli olan çiftin cenaze töreni bugün memleketleri Samsun’da yapıldı. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç da katıldı. Büyük Camii’deki tören herkesi gözyaşlarına boğdu. 3 tabutun yanyana konulduğu cami avlusunda yakınlarının ağıtları yürekledi dağladı. Mustafa Yiğit’in annesi Emine ve babası Bilal Yiğit ile Nesrin Yiğit’in annesi Halit Karataş ve Zeynep Karataş, çocuk ve torunlarının tabutlarına sarılarak gözyaşlarına boğulurken güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı. Mustafa Yiğit, Nesrin Yiğit ve Furkan Yiğit’in cenazeleri öğleleyin kılınan cenaze namazı ardından merkeze bağlı Derecik Köyü Mezarlığı’nda yan yana toprağa verildi.


ONUR ATEŞ


 
Van’ın Erciş ilçesinde arkadaşıyla kaldıkları evde depreme yakalanan ve göçük altında hayatını kaybeden öğretmen Onur Ateş’in (24) cenazesi, memleketi Samsun’da toprağa verildi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümünden geçen yıl mezun olduktan sonra kadrolu öğretmen olarak atandığı Van’ın Erciş ilçesi Karatavuk Köyü İlköğretim Okulu’nda görev yapan sınıf öğretmeni Onur Ateş, geçtiğimiz Pazar günü yaşanan depremde meslektaşı Ramazan Özkan’la birlikte kaldıkları evin yıkılması sonucu göçük altında kaldı. Arkadaşının yaralı kurtarıldığı göçükte genç öğretmen Onur Ateş’in yaşamını yitirdiği belirlendi.

Bitlis’te görev yapan bir başka arkadaşı tarafından Ateş’in ailesine haber verilmesi sonrasında genç öğretmenin cenazesi, yakınları tarafından memleketi Samsun’un Tekkeköy ilçesine getirildi. Büyüklü Mahallesi’ndeki baba ocağında helallik alınmasının ardından cenaze, Büyüklü Merkez Camisi’ne götürüldü. Burada düzenlenen askeri törenin ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Ateş’in cenazesi, Büyüklü Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bu arada, Ateş’in öğretmenlik görevinin yanı sıra yedek subay olarak vatani görevini de yaptığı öğrenildi.





ÖZNUR  KAHRAMAN

SEVDİKLERİNE KAVUŞMAK İÇİN ATANMAK İSTEDİ
AMA DEPREM SEVDİKLERİNDEN AYIRDI


İki çocuğunu Çanakkale’nin Biga İlçesi’nde eşi ve kayınvalidesinin yanında bırakıp, ataması yapılan Van’a giden anasınıfı öğretmeni 35 yaşındaki Öznur Kahmaran, Erciş İlçesi’ndeki kafenin enkazından yaralı olarak çıkarıldı, ancak hastanede hayatını kaybetti. Talihsiz öğretmenin bir internet sayfasında, "Yalvarıyorum yardım edin. Çocuklarımdan ayrı kalmak öldürecek beni, yoksa kanser olacağım" diye yazdığı ortaya çıktı.

Biga İlçesi’nde yaşayan İhsan Kahraman ile evli iki çocuk annesi Öznur Kahraman, 2007 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Bir süre Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde sözleşmeli öğretmenlik yapan Öznur Kahraman’in Van’daki bir köye ataması yapıldı. Bu dönemde hamile olan Kahraman, doğum yaptıktan sonra izne ayrılıp bebeğiyle birlikte Biga’ya geldi. Doğum izninin bitmesinin ardından iki çocuğunu, eşi ve kayınvalidesinin yanında bırakan Öznur öğretmen tekrar görev yerine gitti.

BEBEĞİM BENİ TANIMADI

Kadrolu olarak ataması yapılan, ancak çocuklarından ayrılmak zorunda kaldığı için öğretmenlik hayaline kavuşmanın sevincini yaşayamayan Öznur Kahraman’ın geçen temmuz ayında bir internet sitesinde paylaştığı yazı yürek dağladı. "Lütfen çocuklulara ve evlilere yardım etsinler" diye başlayan yazıda Öznur öğretmen şunları paylaştı; "Atandığımda 5 aylık hamileydim, doğum yaptım ve Biga’ya gittim. 2.5 aylık bebeğimi bırakıp görev yerime geldim. Haziran ayında Biga’ya gittiğimde çocuğum beni tanımadı ve ağlamaya başladı. Şu an bebeğim 7 aylık ve yeniden bırakıp görev yerime gideceğim. Görev yaptığım köyde çocuğa bakmam mümkün değil, yıkanmak için biz bile ilçedeki öğretmen evine gidiyoruz. Yalvarıyorum yardım edin. Çocuklarımdan ayrı kalmak beni öldürecek. Zaten bu işin sonunda kanser olacağım."

ENKAZ ALTINDAN YARALI ÇIKTI, HASTANEDE ÖLDÜ

Van’daki deprem haberinin ardından Öznur öğretmene ulaşmaya çalışan yakınları haber alamayınca, hemen depremin vurduğu Erciş’e gitti. Yakınları, talihsiz öğretmenin, depreme bir kafede arkadaşlarıyla buluşup oturduğu sırada yakalandığını öğrendi. Arama-kurtarma ekiplerinin yoğun çalışmasıyla enkaz altından ağır yaralı olarak kurtarılan Öznur öğretmen, hastaneye kaldırıldı, ancak yapılan müdahalalere rağmen, iki çocuğunu son kez göremeden hayata veda etti.
Talihsiz öğretmenin enkaz altından çıkartılmasıyla umutları yeşeren yakınları, acı haberle bir kez daha yıkıldı. Çocuklarına kavuşmanın hayalini kuran annenin cenazesi hastanedeki işlemlerinin ardından yakınları tarafından alınıp Biga’ya getirildi.

Öznur Kahraman’ın, Alişdede Cami’nde bugün düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.
 

ÜMİT KAPLAN

VAN’ın Erciş İlçesi’nde meydana gelen depremde yaşamını yitiren teknik ve tasarım öğretmeni 31 yaşındaki Ümit Kaplan memleketi Bolu’da toprağa verildi.

Erciş Osmangazi İlköğretim Okulu’nda teknik ve tasarım öğretmeni olan Ümit Kaplan, depremde oturduğu apartmanın yıkılması sonucu enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Moloz yığınları arasından çıkarılan Ümit Kaplan’ın cenazesi dün akşam saatlerinde memleketi Bolu’ya getirildi. Ümit Kaplan’ın cenazesi bugün öğle saatlerinde Tepecik Mahallesi’ndeki evinden alınarak Tepecik Camii’ne getirildi. Bolu İll Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer’in de katıldığı cenaze namazında Ümit Kaplan’ın, Elazığ’da hemşire olan nişanlısı Melek ile ağabeyi Uğur Kaplan gözyaşlarına boğuldu. Ümit Kaplan’ın yeğeni Koray Kaplan amcasının Türk bayrağına sarılı tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Ümit Kaplan’ın cenazesi Sümer Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ALPASLAN ALTUNTAŞ

 

İLK GÖREV YERİNDE DEPREME KURBAN GİTTİ

AYDIN’ın İncirliova İlçesi’nde oturan ve 1.5 ay önce atamasının yapılması üzerine Van’a giden Bilgisayar Öğretmeni 23 yaşındaki Alparslan Altuntaş, Erciş İlçesi’nde çöken apartman enkazı altında kalarak yaşamını yitirdi. Genç öğretmenin cenazesi yakınları tarafından toprağa verilmek üzere Aydın’a getirildi.

İncirliova İlçesi’nde yaşayan 2 çocuklu Halil-Ayfer Altuntaş çiftinin oğlu Marmara Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği bölümü mezunu 23 yaşındaki Alparslan Altuntaş, 1.5 ay önce atamasının yapılmasıyla büyük sevinç yaşadı. İlk görev yeri olan Van’ın Erciş İlçesi’ne gitmek üzere Ramazan Bayramı’nın 3’üncü gününde babası, 69 yaşındaki Halil Altuntaş’ın İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan uğurladığı genç öğretmen, ilçedeki kendi gibi öğretmen olan arkadaşlarıyla birlikte Kışla Mahallesi Çınarlı Caddesi’nde bulunan Turhanlı Aparatmanı’ndaki daireyi tutup yerleşti.
İlçeye bağlı Karaköy Köyü’ndeki İlköğretim Okulu’nda Bilgisayar Öğretmenliği yapan Altuntaş, geçen pazar günü meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2’lik depreme 5 katlı apartmanın en üst katındaki dairesinde yakalandı. Apartman büyük bir gürültüyle çökerken, öğretmen Alparslan Altuntaş da enkaz altında kaldı. Yakınları, depremi haber alır almaz Erciş’e gitti. Sivil savunma ekipleri, apartmanda kurtarma çalışmalarını yaptığı sırada dün saat 08.00 sıralarında Altuntaş’ın cesedine ulaştı. Genç öğretmenin cesedi enkazdan çıkartılıp hastaneye kaldırıldı. Acı haberi alan yakınları sinir krizi geçirdi. Hastanedeki işlemlerin tamamlanması ardından Altuntaş’ın cenazesi, Aydın’ın İncirliova İlçesi’ne getirildi. Oğlunun ölüm haberini alan anne Ayfer Altuntaş, fenalaşıp baygınlık geçirdi. Acılı anne ambulansla Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

EN SON BABASIYLA KONUŞTU

Depreme genç yaşta kurban giden öğretmen Alparslan Altuntaş, depremden 1 gün önce cumartesi gecesi, babasıyla telefonda konuşurken, "Baba burası çok güzel, okulu çok sevdim. Arkadaşlarım da çok iyi, güzel vakit geçiriyoruz. Beni merak etmeyin, kendinize iyi bakın" dediği belirtildi.
İncirliova’daki Seçkin Sitesi’nde oturan Altuntaş ailesinin, Alparslan öğretmenin cenazesinin, bugün İncirliova Merkez Camii’nde ikindide kılınacak cenaze namazı ardından Hacıaliobası Köyü Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.


MUHAMMET YURTOĞLU


DÜZCE DEPREMİNDEN KURTULDU, VAN’DA ÖLDÜ

1 Kasım 1999 yılında Düzce’de meydana gelen depremden yara almadan kurtulan 24 yaşındaki Muhammet Yurtoğlu, öğretmenlik yaptığı Van’da depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

Akçakoca’nın Osmaniye Mahallesi’nde yaşayan Yurtoğlu ailesi Van’dan gelen haberle yıkıldı. Van’ın Çakırlı Köyü’nde bulunan ilköğretim okulunda asker öğretmen olarak görev yapan Muhammet Yurtoğlu’ndan haber alamayan babası Satılmış Yurtoğlu, Van’a gitti. Satılmış Yurtoğlu enkazdan çıkarılarak morga konulan oğlunun cesedini teşhis etti. Düzce’de meydana gelen 12 Kasım 1999 depreminden ailesiyle birlikte yaralanmadan kurtulan Muhammet Yurtoğlu’nun, Van’da meydana gelen depremde yaşamını yitirmesi büyük üzüntü yaratırken, cenazesinin yarın memleketi Karabük’te toprağa verileceği belirtildi.


 ALİME PAŞA

DEPREM KURBANI ALİME ÖĞRETMEN GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI

VAN’daki Richter ölçeğine göre 7.2’lik depremde enkaz altında kalıp, yaşamını yitiren 25 yaşındaki öğretmen Alime Paşa’nın cenazesi, ailesinin yaşadığı Manisa’nın Demirci İlçesi ile doğup büyüdüğü Gördes İlçesi, Güneşli Beldesi’ndeki iki ayrı cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Karaman’da sözleşmeli görev yaparken bu yıl kadrolu olarak Van’ın Erciş İlçesi’ndeki Çelebibağ Beldesi İlköğretim Okulu’na rehber öğretmen olarak atanan Alime Paşa, pazar günkü depremde yıkılan Beyazıt Mahallesi, Zübeyde Hamım Caddesi, Mehmet Ali Koç Apartmanı’nın enkazı altında kalarak can verdi. Genç öğretmenin enkaz altında çıkartılıp, uçakla İstanbul’a gönderilen cenazesi yakınları tarafından alınıp, bugün sabaha karşı bir panelvan minibüs ile Manisa’nın Demirci İlçesi’nin Beyazıt Mahallesi, Menderes Bulvarı’ndaki baba ocağına getirildi. Yaşamının baharında hayata gözlerini yuman Alime öğretmenin cenazesi evin önünde hazır bekletilen Demirci Belediyesi’ne ait cenaze otusunda, yıkanıp, kefenlendi. Genç öğretmenin tabutuna yakınları tarafından kırmızı bir yazma serildi.

İLK TÖREN DEMİRCİ’DE











Evinin önünde edilen duaların ardından genç öğretmenin cenazesi yem ve gübre ticaretiyle uğraşan babası 49 yaşındaki Ahmet Paşa’nın da aralarında bulunduğu kalabalık tarafından omuzlarda taşınarak Beyazıt Camisi’ne götürüldü.
Burada düzenlenen törene Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, MHP’li Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı, Celal Bayar Üniversitesi Demirci Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Taşlı, Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş ve ölen öğretmenin ailesi ve yakınlarında aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi katıldı.

Cenazede, üç çocuğundan en büyüğünü kaybetmenin acısını yaşayan baba Ahmet Paşa güçlükle ayakta durabildi. Öğle vakti beklenmeden kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan Alime öğretmenin cenazesi, doğup büyüdüğü Gördes İlçesi Güneşli Beldesi’ne götürdü.

GÖRDES’TE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Cenaze Güneşli Beldesi’ne geldiğinde gözyaşları sel oldu. Cenazenin gelişi sırasında ilçede Kuran-ı Kerim okutuldu. Genç öğretmen için buradaki Merkez Camisi’nde ikinci bir cenaze töreni düzenlenip ’helallik’ istendi. Cenazeye, Gördes Kaymakamı Davut Gül, Gördes Belediye Başkanı Ak Partili Muhammet Akyol, Demirci Belediye Başkanı MHP’li İhsan Temel, Demirci ve Gördes’ten çok sayıda öğretmen ve vatandaşlarında aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Gördes Müftüsü Şevki Kesici’nin kıldırdığı namazın ardından omuzlarda taşınan cenaze belde mezarlığında toprağa verildi.



NİGAR GENÇEL

VAN’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler arasında yer alan rehberlik öğretmeni Nigar Gençel memleketi Tokat’ta toprağa verildi. Genç öğretmenin görevine 52 gün önce atandığı belirtildi.

Konya’daki Selçuk Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden mezun olan 23 yaşındaki Nigar Gençel, Ağustos ayında Van’ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı Karakoyunlu İlköğretim okuluna atandı. Gençel, dayısının oğlu Yalçın Han’ın aynı okula Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği’ne atanmasından dolayı Han ile birlikte ilçede bulunan bir apartmanda alt alta bulunan iki dairede oturmaya başladı. Pazar günü meydana gelen depreme evde yakalanan öğretmen Nigar Gençel hayatını kaybederken, alt kattaki dayısının oğlu 24 yaşındaki Yalçın Han ise depremden 10 dakika önce evden çıkarak depremden yara almadan kurtuldu. Gençel’in depremde hayatını kaybetmesi Tokat’ın merkeze bağlı Güryıldız beldesinde yaşayan ailesini yasa boğdu.

Beldede oturanlar ailesinin evine giderek başsağlığı dileğinde bulundu. Sabah saatlerinde cenazesi beldeye getirilen Gençel, öğle namazından ardından kılınan cenaze namazı ardından şehit Abdullah Özen, Mezarlığı’nda toprağa verildi. Gençel’in inşaat içşisi babası 45 yaşındaki Rahmi Gençel, 3 çocuğundan en büyüğü olan kızının yeni atandığını belirterek, "Haber bana telefonla geldi. Hemen oraya gittik. İlçenin 3’te 2’si yok olmuş. Yeğenim deprem sırasında dışarda olduğu için kurtuldu. Kızım ise o sırada apartmanın 4’üncü katındaki evinde bulunuyordu" dedi.



HASAN AKBULUT

Haber: Depremde Ölen İngilizce Öğretmeni Çorum'da Toprağa Verildi

Van'da meydana gelen depremde yaşamını yitiren ingilizce öğretmeni 24 yaşındaki Hasan Akbulut, bugün memleketi Çorum'da toprağa verildi. 

İngilizce öğretmeni Akbulut, depremde kaldığı evin yıkılması sonucu enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Ölüm haberi 
Çorum'daki ailesini yasa boğdu. Yakınları Alevi Kültür Merkezi'ne ait cenaze aracıyla Erciş'e giderek, Hasan Akbulut'un cenazesini Çorum'a getirdi.

55 yaşındaki baba Yakup Akbulut, "Depremi televizyondan duydum. Yavrumun cep telefonunu defalarca aradım ama yanıt alamadım. Çünkü çok ölen olduğu söyleniyordu. Daha sonra da vefat ettiğini duyunca Alevi Kültür Merkezi'ne ait cenaze aracıyla 
Erciş'e giderek oğlumu getirdim. Onu oradan çıkardık ve Çorum'a getirdik. Allah hiç kimseye böyle acı yaşatmasın" dedi. 

Anne Güllü Akbulut ise ayakta durmakta güçlük çekti. 

Cenaze bugün öğle namazından sonra Alevi Kültür Merkezi'nden alınarak gözyaşları arasında Ulu mezarlıkta toprağa verildi.


 Mustafa Özden


Erçiş İlçesi'ndeki Kocapınar İlköğretim Okulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Mustafa Özden, 3 yıl önce Muş'ta sözleşmeli öğretmen olarak göreve başladı. Özden, son yapılan atamalarda ise kadrolu öğretmenliğe geçip, yeni görev yeri olan Van'ın Erçiş İlçesi'ne atandı. Özden, kadrolu olarak atandığı için de Konya'nın Meram İlçesi'nde oturan ailesine görücü usulü ile evlenmek istediğini söyledi. Ailesi de bunun üzerine hazırlık yapmaya başladı. Bu sırada Özden'in acı haberi ailesine ulaştı.

Oğlunun Kurban Bayramı'nda izne gelmeyi planladığını ifade eden baba Adnan Özden, " Bir gün önce telefonla görüştüm. Bayramda izne geleceğinin müjdesini vermişti" dedi.

Kurbanlık almak için hayvan pazarına gittiğini belirten Adnan Özden, "Pazarda iken oğlumun arkadaşı beni aradı. 'Adnan amca, Van'da deprem olmuş, Mustafa'ya ulaşamıyorum' dedi. Hemen bende telefonla aradım. Bir süre sonra ulaştım. Ama telefona başkası çıktı ve 'buraya gelmezin gerekiyor' dedi. Mürüvvetini görmek istiyorduk. Onun için hazırlık yapacaktık" diye konuştu. Depremde yaşamını yitiren Mustafa Özden'in cenazesinin yarın Konya'nın Akören İlçesi'nde toprağa verilecek.


Mustafa Özden’in cenazesi bugün ilk olarak ambulansla Akörün İlçesi’ndeki baba evine götürüldü. Annesi 55 yaşındakiDudu Özden, babası 58 yaşındaki Adnan Özden, oğullarının cenazesine sarılarak veda etti. Daha sonra, Hacılar Camisi’ne getirilen Özden’in cenazesi, kılanan namazın ardından yaklaşık bin kişi tarafından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

OKULUNA TAKSİ TUTARAK GİDİYORDU

Mustafa Özden’in okuluna arkadaşlarıyla birlikte taksi tutarak gittiğini belirten 38 yaşındaki ağabeyi Mehmet Özden, şunları söyledi:
"En son 2 gün önce cep telefonu ile konuşmuştum. Sohbet ettik. İyi olduğunu söylemişti. Köydeki okuluna da her gün taksi tuturak gidiyorlardı. Oturdukları evin bulunduğu binada 16- 17 öğretmen kalıyordu ve bunların çoğu öldü. Sağ kalan bir veya iki kişi var. Depremi oradaki arkadaşları telefonla beni arayarak söylediler. Haber alamadıklarını bildirdiler. Oraya gittiğimde oturdukları apartmanın enkazı ile karşılaştım. Cenazesini alarak getirdik."

’OĞLUM İÇİN KURBANLIK ALIYORDUM’

Kurban Bayramı’nda oğluyla birlikte kesecekleri kurbanlığı almak için hayvan pazarında olduğunu belirten gözü yaşlı baba Adnan Özden de şöyle konuştu:
"En son geçen cuma günü görüştüm. Bayrama geleceğinin müjdesini vermişti. Hatta birlikte keseceğimiz kurbanlığın parasını göndermişti. Ben de depremin olduğu gün hayvan pazarındaydım. O sırada İzmit’teki yeğenim beni telefonla arayıp, Van Erciş’te deprem olduğunu ve Mustafa’ya ulaşamadığını söyledi. Akşama kadar telefonunu aradık. Çalıyordu ama cevap vermiyordu. Daha sonra enkazın altında kalarak hayatını kaybettiğini öğrendik."

’ŞANS ESERİ BİZ KURTULDUK’

Mustafa Özden’i son yolculuğunda da yalnız bırakmayan mesai arkadaşı Orhan Akyüz ise, deprem anını ve sonrasını anlattı:
"Deprem anında evdeydik. Apartmanın 5’inci katında oturuyorduk. Bina çok sallandı ama şans eseri yıkılmadı. Deprem şokunu atlatıp binadan dışarı çıkıp baktığımızda Erciş’in merkezi çok kötüydü. Mustafa arkadaşımız da maalesef merkezde otuyordu. Hamile olan eşimi alarak güvenli bir yere bıraktım. Daha sonra Mustafa’nın evine gittim. Baktığımda binaları göçmüştü. Yaralı bir arkadaşımı gördüm ve ayağı sıkışmıstı. Onu çıkartıyorlardı. Diğer arkadaşı da çıkartıp gönderdiklerini söylediler. Biraz da bekledikten sonra hastaneye gittik. Orada Mustafa’nın hayatını kaybettiğini öğrendik."

 


 

ÖZGÜR & EMEL SUBAŞIAY


ÖĞRETMEN ÇİFTİ DEPREM DE AYIRAMADI

Van'da yaşanan depremde, geçen Temmuz ayında yaşamlarını birleştiren Özgür ve Emel Subaşıay çifti, yaşamlarını yitirdi. 2 yıl önce Van'ın Gürpınar İlçesi Çok programlı Lisesi Matematik Öğretmenliğine atanan Özgür Subaşıay (26) ile aynı dönemde Van Şehit İbrahim Karaoğlanlıoğlu Lisesi Matematik Öğretmenliğine atanan Emel Şubaşıay (25), 8 Temmuz 2011'de Turgutlu'da düzenlenen törenle hayatlarını birleştirdi.

Çiftin Van'da yaşanan depreme Bahçivan Mahallesi Kazım Karabekir caddesindeki Safa apartmanındaki evlerinde yakalandığı, binanın yıkılması sonucu yaşamlarını yitirdiği belirtildi.

Öte yandan çifti ziyaret için bir süre önce Van'a giden Emel Şubaşıay'ın annesi Şeyma Çokbilen'in (45) depremde ağır yaralandığı, Van Bölge Araştırma Hastanesi'nde tedavisine devam edildiği, teyzesi Hanım Yavaş'dan (48) ise haber alınamadığı öğrenildi.

Özgür Subaşıay'ın babası Mustafa Subaşıay'ın da Van'a gittiği, çiftin cenazelerinin uçakla Turgutlu'ya getirilerek toprağa verileceği öğrenildi.

 

Okay Yaşar

 

 

 

 

LENF KANSERİNİ YENDİ DEPREME YENİLDİ

Van'ın Erciş ilçesinde, camiden çıkıp arkadaşıyla araçlarına yürüdükleri sırada depreme yakalanan ve başına binadan düşen beton parçası nedeniyle hayatını kaybeden genç öğretmen, Ordu'nun Perşembe ilçesinde toprağa verildi.

1 yıl önce öğretmen olarak Van'ın Erciş ilçesi Yukarı Işıklar Gazi İlköğretim okulunda görev yapmaya başlayan Okay Yaşar (25), deprem günü öğretmen arkadaşı Sadullah Dayan'la birlikte Erciş ilçesinde otomobillerine yürüdüğü sırada başına düşen beton parçası nedeniyle olay yerindehayatını kaybetti.

Yaşar'ın cenazesi, yakınları tarafından alınarak Ordu'nun Perşembe ilçesine getirildi. Ortatepe köyü Uzunçayır Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Yaşar'ın cenazesi köy mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Genç öğretmenin cenazesine, Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Selami Çarkçı'ın yanı sıra Yaşar'ın meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.

Üç kardeşin en küçüğü olan Okay Yaşar'ın daha önce lenf kanserine yakalandığı, ancak bu hastalığı gördüğü tedavi sonucu atlatmayı başardığı öğrenildi.

 ''Ortalık toz duman olmuştu''

 Cenazeye katılan Yaşar'ın öğretmen arkadaşı Sadullah Dayan, kendisinin Bitlis'te görev yaptığını, olay günü arkadaşı olan Oktay Yaşar'la Erciş ilçesinde buluştuklarını söyledi.

Sokakta yürüdükleri sırada depremin yaşandığını ve bu sırada bazı binalardan üzerlerine beton parçası düştüğünü ifade eden Dayan, ''Depremin hemen öncesinde camiden çıktık arabamıza doğru yürüyorduk. O anda depreme yakalandık.

Ortalık bir anda toz duman oldu. Herkes kendi derdine düştü. Ben kendimi yere attım. Binalar yıkılıyor, araçların üzerine beton parçaları düşüyordu. İki üç dakika sonra toz bulutu dağılınca ayağa kalktım. Sonra Okay'ı aramaya başladım. Kendisini yerde yatar vaziyette buldum. O düşen beton parçalarından bir tanesi de malesef onun kafasına isabet etmişti. Çok üzgünüm.''


MELİKE ATMAN

ÖNCE DİNAR SONRA VAN

Antalyalı 23 yaşındaki Melike öğretmen, 1995 yılında Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen depremde kaybettiği anne ve babasıyla aynı kaderi paylaştı. Ecel, anasınıfı öğretmeni Melike Atman'ı görev yeri Van'ın Erciş ilçesinde evinde yakaladı. Depremde ailesini kaybeden Melike Atman'ın Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan itfaiyeci Kamil Atman ile eşi Atiye Atman tarafından evlat edinildiği ortaya çıktı. Erciş'te Alkanat Caddesi Vural Apartmanı'nda yaşayan Melike Atman'ın binanın çökmesi sonucu hayatını kaybettiği öğrenilirken, haberi alan Alanya Belediyesi itfaiyesinden emekli Kamil Atman rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yakınlarından alınan bilgiye göre, Melike öğretmenin ilk aldığı maaşını görev yaptığı yerdeki gariban çocuklara dağıttığı öğrenildi. Öte yandan, Melike öğretmenin cenazesinin bu gece Antalya'ya getirilerek yarın toprağa verileceği belirtildi.

 

 İRFAN ATASEVEN DE LOKALDE ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

Karamanlı öğretmen, Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybetti. Karaman'ın Sarıveliler ilçesine bağlı Göktepe beldesi nüfusuna kayıtlı olan İrfan Ataseven (25), sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremde hayatını kaybetti. 1 yıl önce Van'ın Erciş ilçesine atandığı öğrenilen Ataseven'in, depremde öğretmenler lokalinin çökmesi sonucu öğretmen arkadaşlarıyla birlikte enkaz altında kaldığı öğrenildi. Bekar olan ve bu yılın Şubat ayında askere gideceği öğrenilen Akaseven'in enkaz altından çıkarılan cenazesi,yakınları tarafından teslim alınarak Karaman'a getirilmek üzere yola çıktı. Hayatını kaybeden İrfan Ataseven'in cenazesinin yarın öğle namazına müteakip Göktepe beldesinde defnedileceği öğrenildi. Göktepe Belediye Başkanı Bayram Şahin de, depremde hayatını ka
ybeden İrfan Ataseven'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi.

 ZEHRA ŞELALE
ERCİŞ İLK GÖREV YERİYDİ







Zehra Şelale Kaya (22), 3 ay önce evlendiği meslektaşı eşi Mehmet Şelale ile Erciş'e yerleşti. İlk görev yeri olan Erciş'teki bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmenliği yapan Zehra ve Mehmet Şelale çiftinin içinde bulunduğu otomobilin üzerine bina çöktü.


ZEHRA ÖĞRETMEN GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

VAN depreminde eşiyle birlikte otomobillerinin üzerine çöken binanın enkazının atında kalarak yaşamını yitiren sınıf öğretmeni 22 yaşındaki Zehra Kaya Şelale, Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.
İlk görev yeri Van’ın Erciş İlçesi olan Zehra Kaya Şelale, 3 ay önce üniversiteden arkadaşı olan ve aynı okulda görev yapan sınıf öğretmeni Mehmet Şelale ile evlendi. Celal Bayar Üniversitesi Manisa Demirci Eğitim Fakültesi’nde tanıştığı eşiyle aynı okulda görev yapmak için 3 ay önce resmi nikah kıydıran Zehra öğretmen için 12 Kasım’da Manavgat’ta, birkaç gün sonra da eşinin memleketi Ordu’da düğün yapılacaktı. Düğün hazırlıkları yapan Şelale çiftinin hayalleri, 23 Ekim’de Türkiye’yi yasa boğan Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremde son buldu. Deprem sırasında Zehra ve Mehmet Şelale çiftinin içinde bulunduğu otomobilleri, çöken bina enkazının altında kaldı. Zehra Şelale olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan eşi ise Van Devlet Hastanesi’de tedaviye alındı. Düğün hazırlıkları yapan Zehra Şelale’nin ailesi, kızlarının cenazesini dün akşam Erciş’ten alarak Antalya’nın Manavgat İlçesi’ne getirdi.

ANNESİ FERYAT ETTİ

Zehra öğretmenin ailesine Manavgat Müftü Vekili ve Serik Müftüsü Mustafa Altun, milli eğitim camiası, yakınları ve arkadaşları taziye ziyaretinde bulundu. Bugün saat 11.00’de evinden alınarak Bayır Mezarlığı’na götürülen Zehra öğretmen için cenaze töreni düzenlendi. Törene Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Milli Eğitim Müdür Vekili Faruk Karcı, şube müdürleri, daire amirleri, eğitim camiası başta olmak üzere kalabalık bir topluluk katıldı. Cenaze namazında Zehra Kaya Şelale’nin babası ve akrabaları ayakta güçlükle dururken, annesi Gülsüm Kaya, "Ben seni Erciş dağlarına bıraktım kuzum. Gelinlik giyecekken kefen giydin" diye feryat etti.

CENAZE NAMAZINI MÜFTÜ KILDIRDI

Genç öğretmenin cenaze namazını Müftü Mustafa Altun kıldırdı. Müftü Altun cenazede yaptığı duada "Zehra öğretmen önce vatanın diğer çocukları, sonra da kendi çocuklarını eğitmek gibi ulvi bir görev üstlendi. Ancak takdiri ilahiye karşı duadan başka yapacak bir şey gelmiyor" diyerek helallik aldı.
Namazın ardından Zehra öğretmenin cenazesi, Manavgat Bayır Mezarlığı’nda toprağa verildi.



HACER ÖZGÜR


 

Hacer Özgür henüz bir eve çıkmamış öğretmen arkadaşları ile Erciş’te bulunan öğretmen evinde kalıyordu.
Ağabeyi Kadir Özgür Van’daki deprem haberini duyar duyamaz hemen kardeşini aradı. Telefonun diğer ucunda kardeşinin sesini duymak umudundaydı. Ancak olmadı telefonu tanımadığı biri açtı ve ona her yerin enkaz olduğunu telefonu da yerde bulduğunu söyleyip kapadı.
Kadir Özgür, İsviçre’de yaşayan anne-babası ve Hacer’in nişanlısı hemen Van’a gelmek için yola koyuldular.
Ankara’dan gelen nişanlısı hepsinden önce Van’a vardı. Tüm hastaneleri dolaştı ancak Hacer’e ulaşamadı.
Hacer Özgür'ün depremde öğretmenlerin takıldığı kafeteryada arkadaşları ile öğle yemeği yediği öğrenildi. 

EBRU NAİM
 
 Muş'un Malazgirt İlçesi'nde İngilizce öğretmenliği yapan Ebru Naim, polis memuru eşi Oğuzhan Naim ile birlikte yemek yemeye gittiği Erciş İlçesi'nde deprem sırasında enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Ebru Naim'in 3 yıl önce polis memuru Oğuzhan Naim ile evlendiği ve 2 yaşında Ahmet ismini verdikleri çocukları olduğunu anlatan acılı baba Nurullah- Pakize Narin Germirli İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Muharrem Mızrak, şöyle dedi:

"Eşim kızımın yanındaydı. Deprem sabahı döndü. Onlar da arkadaşlarının ısrarı üzerine yemek yemeye Erciş'e gitmiş. Depremde kızım yaşamını yitirirken, damadım ve torunum küçük sıyrıklarla kurtuldu. Allah'ın takdiri."

Acılı baba Mızrak, kızı 2 aylıkken tayininin Van Erciş'e çıktığını ve 4 yıl orada kaldıklarını anlatarak, 'Malazgirt'te görev yapmalarına rağmen arkadaşlarının daveti üzerine Erciyes'e gitmişler. Masaya oturduktan 5 dakika sonra deprem olmuş. Kader böyleymiş' diye konuştu. 

Ebru öğretmenin, Hunat Camii'nde kılınan cenaze namazına Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, KTO Meclis Başkanı Bekir Adıyaman ve Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

 AYHAN YILDIRIM
 Van'ın Muradiye İlçesi'nde Sosyal Bilgiler öğretmenliği yapan ve Erciş Kocapınar 50'nci Yıl İlköğretim Okulu'na 'asker öğretmen' olarak atanan Ayhan Yıldırım'ın cenazesi doğum yeri Özvatan ilçesinde toprağa verildi. Yıldırım'ın cenazesine Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, Felahiye Kaymakamı Murat Öztekin, Özvatan Kaymakamı Osman Uğurlu, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ve yakınları katıldı.



ESRA & SÜLEYMAN LAP
 

 İngilizce öğretmeni Esra Lap (22), polis eşi Süleyman Lap (25) ve 2 aylık oğulları Bartın'da son yolculuklarına uğurlandı. İstanbul'da görevli olan polis eşin Serap'ın atanması için Muş'a tayin istemişti.

OKTAY &EMİL ÇİLER TÜRKOĞLU

DEPREMDE öğretmen çift Oktay Türkoğlu (26) ile Emil Çiler Türkoğlu (25) da yaşamlarını yitirdi. Oktay Türkoğlu'nun cenazesi Amasya'da, eşininki Konya'da toprağa verildi. Çift, bir yıldır Van Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'nda zihinsel engelliler öğretmeni olarak görev yapıyordu. 




LEYLA BAYRAM

 

Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden öğretmen Leyla Bayram’ın (25) cenazesi Kayseri’de toprağa verildi.
Leyla Bayram için Hunat Camisi’nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Kayseri Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, genç öğretmenin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Yakınları, cami avlusundaki musalla taşına konulan, Türk bayrağı sarılarak duvak örtülen öğretmen Leyla Bayram’ın tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.
Genç öğretmenin yakınları, ”O binanın enkazı altından çıkamadın mı, çığlıklarını kimse duymadı mı. Seni telli duvaklı gelin edecektik, nasip olmadı. Bu acıya nasıl dayanacağız” diye feryat etti.
Bayram’ın cenazesi, cenaze namazının kılınmasının ardından Talas ilçesindeki mezarlıkta toprağa verildi.
Öğretmen Leyla Bayram’ın ilk görev yeri olan Van’ın Gevaş ilçesindeki Ulupınar İlköğretim Okulu’nda 2 yıl görev yaptıktan sonra Erciş’e atandığı öğrenildi.
Erciş’teki Seylan Caddesi’ndeki 7 katlı Karagöz Apartmanı’nda oturan Bayram, depremde çöken binanın enkazı altında kalarak hayatını kaybetmişt


 VAHİT TUNA
 Çanakkale, Depremde Hayatını Kaybeden Öğretmenine Ağlıyor

Van'da meydana gelen depremde göçük altında kalarak hayatını kaybeden 30 yaşındaki öğretmen Vahit Tuna, memleketi Çanakkale'yi yasa boğdu.

2000 yılında Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi'ni kazanan Vahit Tuna (30), 2004 yılında okulunu başarı ile bitirdi. 2006 yılında da öğretmen olarak Van'a atanan Vahit Tuna, memleketinden ayrılarak Van'ın çeşitli okullarında sınıf öğretmeni olarak görev yapmaya başladı. Son olarak Van Erçiş'te Kadir Rezzan Has İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Tuna, 7,2 büyüklüğündeki depremde göçük altında
kalarak hayatını kaybetti.
BABASINI ÇOK SEVİYORDU
Çanakkale merkeze bağlı Kalafat köyü doğumlu olan Vahit Tuna, 2 yıl önce çok sevdiği babası Recep Tuna'nın vefatı ile yıkılmıştı. Babasına bağlılığı ile bilinen Tuna, Çanakkale'ye her gelişinde Kalafat köyündeki mezarının başında dua edip bu konudaki fotoğrafları sosyal paylaşım sitesinde de yayınlayarak arkadaşlarının da dua etmesini istiyordu. Son olarak Ramazan Bayramı'nda Çanakkale'ye gelen Vahit Tuna, babasının mezarını ziyaret ettikten sonra yine arkadaşlarından babası için Fatiha okumalarını
istemişti. Bekar olan Vahit Tuna'nın annesi Nebiye ve kardeşleri Ferit ile Seval, ölüm haberi ile yıkıldı.
Ailesi tarafından Van'dan Çanakkale'ye getirilen 30 yaşındaki öğretmenin cenazesinin cuma günü öğle namazını müteakip Kalafat köyünde kılınacak cenaze namazından sonra çok sevdiği babasının yanına defnedileceği öğrenildi.

AHMET ERDEM


 Van’daki depremde evlerinin enkazı altında kalan öğretmen çiftten Ahmet Erdem öldü, eşi Sevdiye Erdem ise yaralı kurtarıldı. Erdem’in cenazesini toprağa verilmek üzere memleketi Denizli’nin Irganlı Beldesi’ne getirilmek üzere yola çıkarıldığı öğrenildi.
Denizli’de kebapçılık yapan Osman ve ev kadını Melek Erdem çiftinin oğlu 26 yaşındaki Ahmet Erdem Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni bitirdikten sonra asteğmen olarak Mardin’e askere gitti. Erdem, vatani görevini Mardin’deki bir okulda bilgisayar öğretmeni olarak tamamladı. Askerden döndükten sonra Muğla’daki bir ilköğretim okulunda göreve başlayan Erdem, iki yıl önce Van’ın Erciş İlçesi, Kocapınar Köyü’ndeki 50’nci Yıl İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapan üniversiteden arkadaşı Sevdiye ile evlendi.
Ahmet Erdem, tayinini isteyerek Erciş’e eşinin yanına gitti. 1.5 yıldır aynı okulda görev yapan Erdem çifti, geçen pazar günü meydana gelen depremde oturdukları beş katlı binanın üçüncü katındaki evlerinin enkazı altında kaldı. Yıl sonunda Denizli’ye tayin istemeyi planladıkları öğrenilen genç çifte, depremden 61 saat ulaşılabildi. Sevdiye Erdem, yaralı olarak kurtarılırken, eşi Ahmet Erdem’in cesedi çıkartıldı.
Depremin ardından oğulları ve gelinlerinden haber alamayınca Van’a giden Osman- Melek Erdem çifti, acı haber üzerine yıkıldı. Ahmet Erdem’in ailesi tarafından alınan cenazesinin yarın toprağa verilmek üzere memleketi olan Denizli’nin Irganlı Beldesi’ne getirilmek üzere yola çıktığı öğrenildi.
Adını verdiği torunun ölüm haberini alan Irganlı Beldesi’nde yaşan dedesi Ahmet Erdem de gözyaşlarını tutamayıp, "Askerlik dahil olmak üzere yaklaşık 3 yıldır doğuda görev yapıyordu. Askerdeyken, bana hep şehit olacağını söylerdi. Şimdi cenazesi geliyor" dedi.


SİBEL UMAÇ

  9 YIL ATAMA BEKLEDİ
2002 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Bölümünden mezun olan Sibel Umaç (30) tam 9 yıldır atama bekliyordu. Bu dokuz yıl boyunca Aydın’daki çeşitli dershanelerde ders veren Sibel Umaç kendisi gibi öğretmen olan Barış Umaç ile dünya evine girmiş ve bu evliliğinden Deniz isminde bir kızı dünyaya gelmişti. 9 yıldır beklediği müjdeli haberi bu yaz alır almaz hiç düşünmeden öğretmenlik yapabilmek için Van’a gitmeyi göze alan Sibel öğretmen Aydın’da öğretmenlik yapan eşinden uzaklara Erçiş’e gitmişti kızıyla beraber. Kışla Osman Gazi İlköğretim Okulunda Fen bilgisi öğretmenliği görevini başlayan Sibel Öğretmen depremi kızıyla beraber yaşadığı evinde yakalandı. 6 katlı binanın enkazından depremin 3 günü çıkarılan Sibel Öğretmenin naşı dün Aydın’a getirilerek Kemer Mezarlığında toprağa verildi.
 

ÖZLEM BURMA

Van’daki deprem felaketinde enkazın altında kalarak ölen 29 yaşındaki öğretmen Özlem Burma ve 6 aylık oğlu Metehan, aynı mezarda toprağa verildi. Evlat acısıyla yıkılan baba 54 yaşındaki Kazım Karakurt, "Kızımın cenazesini çocuğuna sarılı halde bulmuşlar. Biz de ikisini aynı mezara defnettik" diye gözyaşı döktü.
23 Ekim’de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde bulundukları binadan kaçarken merdivenin çökmesi sonucu, Mizancı Murat İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan İngilizce Öğretmeni Özlem Burma, kucağındaki 6 aylık oğlu Metehan, polis memuru eşi 30 yaşındaki Metin Burma ve kayınvalidesi Meryem Burma öldü. Kurtarma ekipleri, hayatını kaybeden 4 kişinin cesetlerini enkazın altından çıkardı. 4 yıllık öğretmen Özlem Burma ve oğlu Metehan memleketi Adana’ya, eşi ve kayınvalidesinin cenazeleri ise Kastamonu’ya gönderildi.
Özlem öğretmen ve oğlu Metehan için Adana’daki Kabasakal Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından Özlem öğretmen ve kucağında ölen oğlu Metehan aynı mezara gömüldü.
Evlat acısı yaşayan baba Kazım Karakurt, Özlem Burma’nın ilk görev yerinin Van olduğunu, 4 yıldır orada görev yaptığını söyleyip, "Kurtarma ekipleri, kızımın cenazesini oğluna sarılmış vaziyette bulmuşlar. Biz de aynı mezarda sonsuzluğa uğurladık" dedi.

 GÜLŞEN BATAR

 

KIZIYLA BİRLİKTE ÖLDÜ

4 yıl önce öğretmenlik hakkını elde eden ve ilk tayini 3 yıl önce Van’ın Erciş ilçesine çıkan Gülşen Batar (30), o zaman 3 yaşında olan küçük kızı Beyza ile birlikte görev yerine gitmiş, Uncular Köyü anaokulundaki görevine başlamıştı. Hem öğretmenlik yapan hem de öğrencisi de olan 6 yaşındaki Beyza ile birlikte hayatını sürdürmeye çalışan Gülşen Öğretmen Erciş merkezindeki devlet hastanesi karşısında kiraladıkları küçük apartman dairesinde kızı Beyza ile birlikte depreme yakalandı. Canından çok sevdiği küçük Beyza’sı ile birlikte tonlarca betonun altında kalarak hayatını kaybeden Kuşadalı anne kızın ölümü, başta ailesi olmak üzere tüm ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Öğretmen Gülşen Batar ile Kızı Beyza, bugün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Kuşadası’nda toprağa verilecek.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş