O öğretmen artık kaloriferli okulda !

Öğretmenin soba yakma" macerasını bir GSM operatörü reklamında canlandıran, soba yakamadığı için cep telefonuyla annesini arayıp, nasıl yakılacağını soran ve her kesimin tebessüm ederek izlediği bir kahramanı oynayan öğretmen Derya Doğru, artık memleketi Çanakkale’nin Biga ilçesinde ailesinin yanında ve kaloriferli bir okulda görev yapıyor.
010 yılının ocak ayında Van’ın Çaldıran ilçesinin Kavutlu mezrasındaki ilköğretim okuluna atanan Doğru, burada yaklaşık 1.5 yıl görev yaptı. Doğru’nun tayini Ağustos 2011’de eş durumu nedeniyle Biga’ya 24 kilometre uzaklıkta, 13 öğretmen ve 211 öğrenci bulunan Kozçeşme beldesindeki ilköğretim okuluna çıktı.
 
Reklamda oynama hikayesini  paylaşan Doğru, "Kardeşim reklam yazarı. Onun sayesinde bu reklamda görev aldım. Reklamın oluşma sürecinde kardeşim, ’ablam doğuda bir köyde öğretmen olarak görev yapıyor. Orada bazı sıkıntıları var’ diyerek bunu ekip arkadaşlarıyla paylaşmış. Reklam kafalarında oluşunca bana ’oynar mısın?’ diye teklif geldi. Ben de olur dedim. Böyle gelişti ve reklamı çektik" dedi.
 
Reklamı izleyen herkesin "gerçekten bu sen misin" diye şaşırdığını dile getiren Doğru, birçok kişinin buna inanmakta zorluk çektiğini ifade etti.
 
Van’ın Çaldıran ilçesi Kavutlu mezrasındaki ilköğretim okulunundaki yaşantısını da paylaşan Doğru, "Okulumuz dağ başında bir okuldu. Orada kendi başıma kaldığım için soba yakmam gerekiyordu. Mezrada görev yaptığım sırada biraz sıkıntılarım oldu, zorluk çektim. Daha sonra oradaki başka bir okula görevlendirildim. Oradaki şartlar hiç burası gibi değil" diye konuştu.
 
O bölgede özellikle bir kadının tek başına yaşamasının oldukça zor olduğunu belirten Doğru, reklamda olduğu gibi orada soba yakmayı denediğini ancak başarılı olamadığını söyledi.
 
Şimdi artık ailesinin yanında, kaloriferli bir okulda görev yapmasını "Rahatım" olarak değerlendiren Doğru, şunları kaydetti: "Burayla orasını kıyaslamak gerekiyorsa, çocuk her yerde çocuk, değişmiyorlar. Van’da biraz anlaşma sorunumuz vardı. Ama onu da zamanla aştık.
 
Orada da iyiydim, güzel günlerim geçti. Reklamın yayınlanmasının ardından biraz tanınmaya başladım. Örneğin yolda yürürken, durdurup siz gerçekten Derya Doğru musunuz? diye soruyorlardı. Artık enerjimi buradaki öğrencilerim için harcayacağım."
 
Haberkamu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş