Atanamayan öğretmenler eylemlere hazırlanıyor

Ataması yapılmayan öğretmenler, yaz aylarına kadar sorunun çözülmemesi halinde Türkiye genelinde eylemlere başlayacaklarını bildirdi.
Ataması yapılmayan öğretmenler Türk Eğitim-Sen'de bir basın toplantı düzenledi. İstanbul'dan gelen Hasan Çakır isimli öğretmen, "Herkesin bir sabır sınırı var. Buraya kadar sabrettik. Legal olarak insanca sesimizi duyurmak için çeşitli eylemler yaptık.
Kimsenin umurunda değil. Atina sokakları gibi mi yapalım, ya da ABD'deki Wall Street eylemleri gibi mi yapalım. Ne yapmamız gerekiyor sesimizi duyarmak için?" diye konuştu. İkinci öğretimlerin neden açıldığını soran Çakır, ihtiyaç yoksa eğitim fakültelerinin kapatılması gerektiğini söyledi. Temmuza kadar bekleyeceklerini kaydeden Çakır, bu tarihe kadar sorunun çözümü için adımlar atılmasını istedi. Çakır, "Aksi halde Wall Street'i işgal eylemi Türkiye'ye yayılacak. Temmuza kadar süre. Mazeretler bizi ilgilendirmez." ifadesini kullandı.

Atanamayan öğretmenlerden Serap Özkan ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Öğretmenler Rusya'ya baksın" şeklinde bir ifade kullandığını öne sürerek, "Biz Rusya'ya bakarak susalım ve ezilelim. Bizim milletvekillerinin maaşlarına da yüzde 100 zam verilsin. Siz milletvekilleri maaşları için hangi ülkeyi örnek aldınız ki bu kadar zam verdiniz. Biz de milletvekillerine veriler ülke örneğin aynısını istiyoruz, yani tanmak istiyoruz." dedi.

Emekli öğretmen Hasan Yılmaz da oğlunun beden öğretmenliğini bitirdiğini, ama yıllardır atanmayı beklediğini ifade ederek, bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istediklerini kaydetti.

Cihan Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş