Öğrencilerin okullarda en çok şikayetçi olduğu konu

Öğrenciler okul çevresindeki yabancılardan şikayetçi
Türk Eğitim Sen'in 780 öğrenci ile yaptığı anket çalışmasına göre; öğrencilerin yüzde 80.3'ü okul çevresinde yabancı kişilerin dolaştığından şikiyatçi oldu. Bu kişilerin kim olduğu sorusuna, yüzde 4'ü, 'kötü alışkanlıklar edinmiş gruplar (uyuşturucu satıları, tinerciler), yüzde 2.8'i sigara satıcıları', yüzde 1,8'i de 'sokak satıcıları' cevabını verdi.
Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, okullarda güvenlik sorunu ve çeteleşmeyi mercek altına almak amacıyla bir anket çalışması yaptı. Anket; 10 ilde (Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Denizli, Elazığ, Kars, Mersin, Ordu, Yozgat) ve 63 ilçede ortaöğretim kurumlarının 9, 10 ve 11. sınıfta okuyan 780 öğrenci üzerinde gerçekleştirildi. Ankete katılanların yüzde 36'sı meslek lisesi, yüzde 32,8'i genel lise, yüzde 31,2'si Anadolu lisesinde eğitim-öğretim görüyor.
Ankete katılanların yüzde 13,3'ü okulda ya da okul çevresinde fiziki bir saldırıya maruz kaldığını; yüzde 86,7'si fiziki saldırıya maruz kalmadığını ifade ediyor. Fiziki saldırıya maruz kaldığını belirtenlerin yüzde 54,4'ü bunu okul içindeki güç kullanmaya eğilimli öğrenci gruplarının, yüzde 30'u okul çevresine gelen okul dışındaki öğrencilerin, yüzde 10'u güç kullanmaya eğilimli sokak gruplaşmalarının, yüzde 5,6'sı da kötü alışkanlıklar edinmiş grupların (uyuşturucu satıcıları, tinerciler) gerçekleştirdiğini belirtiyor.

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 80,3'Ü OKUL ÇEVRESİNDE YABANCI KİŞİLERİN DOLAŞTIĞINI BELİRTİYOR
Öğrencilerin yüzde 49,5'i okul çevresinde bazen yabancı kişilerin dolaştığını, yüzde 30,8'i genellikle yabancı kişilerin dolaştığını, yüzde 19,6'sı ise hiçbir zaman yabancı kişilerin dolaşmadığını söylemiştir. Okul çevresinde 'genellikle' ve 'bazen' yabancı kişilerin dolaştığını belirtenlere, 'okul çevresinde en çok kimler dolaşıyor?' sorusuna yüzde 64 oranında 'okul dışında öğrenciler' derken; yüzde 19,1'i 'güç kullanmaya eğilimli sokak gruplaşmaları', yüzde 8,3'ü 'sokakta yaşayanlar', yüzde 4'ü 'kötü alışkanlıklar edinmiş gruplar (uyuşturucu satıları, tinerciler)', yüzde 2,8'i 'sigara satıcıları', yüzde 1,8'i de 'sokak satıcıları' cevabını veriyor. 


CİHAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş