Profesör kapıda bekleyip, başörtüsü kontrolü yapıyor


Ege Üniversitesi’nin başı, astronomi profesörü Esat Renan Pekünlü ile epey dertte. Hoca, başörtülü öğrencileri taciz edip okula sokmamakla suçlanıyor
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi F.G ders programını öğrenip fakülte binasının kapısında nöbet tutmak suretiyle derse girmesine izin vermediği gerekçesiyle Astronomi Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü hakkında suç duyurusunda bulundu. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı ise Pekünlü
hakkında bu konuda pek çok soruşturma olduğunu belirterek, başörtülü öğrencilerin fakülte binasına rahatça girebildiklerini ifade etti.
Öğrencinin peşini bırakmadı
Matematik Bölümü öğrencisi F.G, Prof. Pekünlü’nün özellikle derslere giriş saatlerini takip ettiğini, bölüm binasının kapısına geldiğinde karşısında dikilerek başörtülü olarak okula girmesini engellediğini, ardından cep telefonuyla fotoğrafını çekerek hakaret ettiğini öne sürdü. Bunun üzerine peruk takarak çözüm bulmaya çalıştığını belirten öğrenci, Prof. Pekünlü’nün “perukla dahi giremezsin” diyerek kendisini engellediğini ifade etti. F.G’nin şikâyet dilekçesine göre, Rennan Pekünlü, başörtülü öğrencinin bir yolunu bulup derse girdiğinde de peşini bırakmamış. Ders sürerken müdahalede bulunarak F.G’nin dersten çıkmasını isteyen Pekünlü hakkında öğrencinin talebiyle tutanak tutulmuş.
İsminin açıklanmasını istemeyen öğrenci F.G, Prof. Dr. Pekünlü hakkında “Eğitim öğretim hakkının engellenmesi”, “Özel hayatın gizliliğini ihlal”, kamu görevinin sağladığı yetkiyi kötüye kullanarak hürriyeti tehdit”, “Kişinin huzurunu bozma”, “Ayrımcılık yasağını ihlal”, “Manevi işkence” gerekçesiyle suçlamada bulundu.
Kapıda nöbet tutuyor
Mazlum-Der İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Avukat Mehmet Gün, Prof. Pekünlü’nün fakültedeki bütün başörtülü öğrencilere müdahale ettiğini, sürekli kapıda nöbet tutarak başörtülü öğrencilerin binaya girmesini engellediğini, kendi kafasına göre fakülte binasının kapısına “başörtülüler giremez” yazıları astığını ifade etti.
Avukat Gün, üniversitenin geç de olsa soruşturma açtığını, soruşturma dosyasında da Pekünlü’nün bilimle uğraşmak yerine fakülte binasının önünde nöbet tuttuğunun kaydedildiğini söyledi. Gün, Prof. Pekünlü’nün daha önce de fakülte bahçesinde başörtülü bir öğrenciyi darp ettiğini bu nedenle ceza aldığını ancak cezasının ertelendiğini bildirdi.
Bu hocayla baş edemiyoruz
Dekan Prof. Dr. Nadide Kazancı ise Pekünlü hakkında pek çok soruşturma olduğunu belirterek, başörtülü öğrencilerin fakülte binasına şu anda rahatça girebildiklerini ifade etti. Prof. Kazancı “Renan Pekünlü’nün fakülte kapısına yönetimden izinsiz “başörtülüler giremez” yazısı yazdığını doğrulayarak, “Bu hocayla baş edemiyoruz. O inatla asıyor biz de hemen söküyoruz. Hakkındaki soruşturmaların sonuçlarını bekliyoruz” dedi.

Taraf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş