12 ilde okullar tatil edildi !

Yoğun kar yağışı Anadolu'da bazı illerde okulların tatil edilmesine neden oldu. BİNGÖL 
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında 8-9 Şubat tarihlerinde eğitime ara verildiği bildirildi.


ELAZIĞ
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamada da, İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar doğrultusunda 10 ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle 8 ve 9 Şubat'ta eğitime ara verildiği bildirildi.


Belirtilen tarihlerde il merkezinde ve ilçelerde bulunan taşımalı eğitim yapılan okulların da tatil edildiği kaydedildi.


KONYA
Etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime Konya'nın Bozkır ilçesinde 1,5 gün, Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde ise yarım gün ara verildi.


Bozkır Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Bozkır merkez, belde ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1,5 gün ara verildiğini belirtti.


Sarıkaya, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında yol açma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


Beyşehir'de de etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. İlçede köylülerin geçim kaynağı olarak beslediği kıl keçileri, etkili olan ağır kış şartlarına rağmen beyaz örtüyle kaplı açık arazilerde her gün sürüler halinde yürüyüşe çıkarılıyor.


Sürü sahipleri, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle küçükbaş hayvanlarını beslemekte zorluk çekiyor. Sürüler, uzun süre kar altında ot bulmaya çalışırken, besin ihtiyaçlarını alandaki kurumuş yapraklarla karşılamaya çalışıyor.
KARAMAN
Karaman'da da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Yağışlar nedeniyle Sarıveliler ilçesinde okulların bugün öğleden sonra tatil edildiği bildirildi.

Karaman-Mersin karayolu Sertavul Geçidi'nde da kar yağışı yüzünden ulaşım güçlükle sağlanıyor. Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde sabah saatlerinden buyana yoğun şekilde devam eden kar yağışı, ilçe merkezlerinde 80 santimetreye kadar ulaştı.


Kar yağışı nedeniyle Sarıveliler-Konya, Başyayla-Konya ve Sarıveliler-Alanya yolları ile bu ilçelere bağlı 15 köy yolunun kapandığı bildirildi.


ÇANKIRI
Çankırı'da sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.


Çankırı Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi, Şabanözü ve Eldivan ilçeleri ile köylerinde yarın eğitime ara verildiği bildirildi.


Açıklamada, engelli vatandaşlar ve hamilelerin bugün saat 15.00'ten sonra ve yarın izinli oldukları ifade edildi.


İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, Atkaracalar'da 11, Çerkeş'te 15, Ilgaz'da 66, Kurşunlu'da 5, olmak üzere toplam 97 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.


Yolların açılması için kar makinesi, 12 greyder, 4 dozer ve 6 kar kamyonu ile 23 ekibin aralıksız çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.


ADIYAMAN
Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeni ile okullar 3 gün tatil edildi.


Gölbaşı'nda dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ile köy ve beldelerdeki ilk ve ortaöğretim düzeyindeki okullarda 3 gün eğitime ara verildi. Gölbaşı Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman yaptığı açıklamada, etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların 3 gün tatil edildiğini belirtti. Özduman, "Şiddetli kar yağışı nedeni ile köy yollarının kapalı olması taşıma servislerinin taşımayı yapamaması ve öğrencilerin can güvenliği için ilçe hıfzıssıhha kurulu kararı ile okullar 3 gün tatil edilmiştir." dedi.


İlçede devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. Yetkililer yol açma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
 
SİVAS
Kar yağışının etkili olduğu Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'nde de ilk ve orta dereceli okullar da 2 gün tatil edildi.

TUNCELİ
Kar yağışı nedeniyle Tunceli il merkezi ve Mazgirt ilçesinde 3 gün, Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde 2 gün eğitime ara verildi.


Tunceli kent merkezi ve Mazgirt ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 3 gün ara verilmesi kararlaştırdı.


Kar yağışının etkili olduğu Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.


AFYON
Afyonkarahisar il merkezinde eğitime kar nedeniyle bugün ara verildi.


Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle merkez ile merkeze bağlı köy ve beldelerde bulunan tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
 
ISPARTA
Isparta merkez ile Gönen ilçesinde etkili kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Vali Memduh Oğuz, kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını, bu nedenle ilköğretim okulları ve liselerde bir günlük tatil kararı aldıklarını belirtti.


Kar yağışının Gönen ilçesinde de etkili olduğunu söyleyen Vali Oğuz, ''Gönen'de kaymakam arkadaşımız okulları tatil etti. Diğer ilçelerdeki kaymakam arkadaşlarımıza da talimat verdim. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde eğitime ara verilecek'' dedi.


Oğuz, ilçelerde kapalı köy yolu bulunmadığını bildirdi.


ANTALYA
Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki ilköğretim okulu ve liselerde eğitime ara verildi.


Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde kalan okullarda eğitime, bugün ara verildiği bildirildi.


KÜTAHYA
İlde dün gece başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle 130 köy yolu ulaşıma kapandı. İl genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve tipi, günlük yaşamı olumsuz etkilerken, ulaşımda da aksamalara yol açıyor.


Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı şehir merkezinde belediye ekipleri ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor. İş makineleriyle toplanan kar birikintileri, kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşınıyor.


Eskişehir, Afyonkarahisar ve Tavşanlı bağlantı yollarında ise Karayolları 145. Şube Şefliği tarafından kar küreme ve tuzlama çalışması yapılarak, araçlarının lastikleri zincirsiz olan ve yanlarında takoz ile çekme halatı bulundurmayan sürücülerin trafiğe çıkmasına izin verilmiyor.


Yaklaşık 50 kişiden oluşan İl Özel İdaresi ekipleri, 24 iş makinesiyle ulaşıma kapalı olan 130 köy yolunu kısa sürede açmak amacıyla yoğun çalışma yürütüyor.
SABAH

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş