Depremzede öğretmen çiftin çadır çilesi

VAN’da görev yapan öğretmen Zehra ile Nihat Sarı çifti, depremin ardından barınma sorununun bir haftada çözüleceğini söyleyerek geçici yerleştirildikleri okul bahçesindeki çadırda 6 yaşında olan üçüzleri ve 4 yaşındaki kızlarıyla güç koşullarda yaşıyor.

Depremde evi ağır hasar gören 11 yıllık rehber öğretmen Nihat Sarı, okulların açılması ile birlikte sınıf öğretmeni olan eşi Zehra Sarı ve çocuklarını alarak Van’a geldi. 6 kişilik Sarı ailesi, yıkılan Atatürk Lisesi’nin bahçesinde kurulan çadıra yerleşti. Kısa bir süre çadırda kalacaklarını düşünen aile, bir ay geçmesine rağmen çadırda zor şartlarda yaşamaya devam ediyor.


Gece tuvalete çıkma sıkıntısı
Nihat Sarı, aradan bir aydan fazla süre geçmesine karşın halen çadırda kaldıklarını, çocuklarıyla birlikte soğuk havada zor günler geçirdiğini anlattı.
Sarı yaşadıkları zorlukları şöyle anlattı: “En büyük sorunu çocuklarla yaşıyoruz. Eşim de öğretmen ve çocuklarımızın yaşları küçük. Depremin ardından çadırda kaldığımız için bakıcı da bulamıyoruz. Tuvalet ve banyo sorunu da yaşıyoruz. 4 çocukla birlikte gece yarısı çadırdan çıkıp onları tuvalete götürmek çok zor oluyor. Taşıma suyla ancak yumurta kırıyoruz veya lokantadan yemek getirmek zorunda kalıyoruz. Okulun enkaz kaldırma çalışmaları sırasında da fareler çadıra girmeye başladı. Havalar çok soğuk ve çocuklarımın hastalanmasından korkuyorum. Çok zor durumdayız. Şu anda sadece barınma sorunumuzun çözülmesini istiyoruz.”

ÜÇÜZLER ZOR DURUMDA: Öğretmen Zehra ile Nihat Sarı çifti, geçici yerleştirildikleri okul bahçesindeki çadırda 6 yaşında olan üçüzleri ve 4 yaşındaki kızlarıyla güç koşullarda yaşıyor. Öğretmen ailesi destek bekliyor.

Doğan Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş