Haydi Branşına Sahip Çık

Bir Türk dili ve edebiyatı öğretmeni arkadaşımızın kaleme aldığı bu yazıyı sizlerle paylaşıyoruz. Onunla aynı fikirleri paylaşıyoruz. Milli Eğitim öğrenci ve öğretmen için vardır.

"Öttür yem borusunu öttür, öttür, borazan!
Bitpazarında sattık, kalkamaz artık kazan!
Allah'ın ON PULUNU BEKLEYE DURSUN ON KUL;
BİR KİŞİYE TAM DOKUZ, DOKUZ KİŞİYE BİR PUL
Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa;
Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa!" (Necip Fazıl Kısakürek)
Arkadaşlar son atamada branş öğretmenlerine çok büyük bir haksızlık yapılmadı mı? Şairin de dediği gibi"Allah'ın ON PULUNU BEKLEYE DURSUN ON KUL; BİR KİŞİYE TAM DOKUZ, DOKUZ KİŞİYE BİR PUL" hesabıyla bizim hayallerimize bir set çektiler.

Atanmak bizim de hakkımız değil mi? Üstelik aynı sınavda bizler 80-90 ile açıkta kalırken onlar 50-60'larda atansın. Biz branş öğretmenlerin çoğu 5 yıllık lisans fakültelerinden mezun oluyoruz. Birkaç yıl önce atanmış ve bu sistemden paçamı kurtarmış olmama rağmen bu durum zoruma gidiyor, bu taksim ciğerimi yakıyor. Elbet herkes atansın, tek istediğimiz bu. Ama milli eğitim herkesi atamıyor işte ve biz branş öğretmenlerine haksızlık yapıyor.
"BRANŞINA SAHİP ÇIK" adında bir kampanya yapalım. Yürüyüş, sendikayla görüşme, mail fırtınası, yetkililerle görüşme, açık mektup, face ve twit sayfaları ...

Ne varsa ben varım. Yeter ki artık bizim de sesimiz çıksın. Herkes tercih derdine düşmüş; biz branş öğretmenlerinin de hakkı değil miydi bu heyecanı yaşamak? Hep diğerlerine camdan mı bakacağız ya da kapasitemizin de üstüne çıkmayı deneyip 90 üstü puan almak zorunda mı kalacağız -ki onu da almak canından olmaktır-.

Haydi artık kendi "BRANŞINA SAHİP ÇIK"manın zamanı gelmedi mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş