Öğretmene dayalı döşeli lojman projesi !

Şırnak Valiliği tarafından hazırlanan ve Milli Piyango İdaresi Başkanlığının finans desteği sunduğu projeyle yaptırılan 365 dayalı döşeli lojman tamamlanarak, öğretmenlere teslim edilmeye başlandı.
Terör olayları ve eğitimdeki yokluklarla gündeme gelen Şırnak, Valiliğin geliştirdiği proje sayesinde artık öğretmenler için cazibe merkezi olacak.
 
Bir süre önce Uludere'nin yaklaşık 2 bin nüfuslu bir köyüne yaptığı ziyaret esnasında, görev yapan öğretmenlerin barınma sorunlarına tanıklık eden Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ın talimatıyla kırsal kesimde görev yapan öğretmenlere dayalı döşeli lojman yapılması için hazırlanan projeye, Milli Piyango İdaresi Başkanlığının finans desteği sundu.
 
Proje kapsamında bir süre önce yapımına başlanan 365 lojman tamamlandı. Apart tarzı, her türlü konfora sahip dayalı döşeli lojmanda kalacak öğretmenler, sadece valiziyle gelip lojmana yerleşebilecek.
 
Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede çok iyi bir okullaşma oranının olduğunu, okulların fiziki olarak bir yetersizliğinin bulunmadığını, en ücra bölgelerdeki okulların bile kaloriferli olduğunu anlattı.
 
En büyük sıkıntının öğretmenlerin barınacağı mekanların bulunmaması olduğunu vurgulayan Yavuz, şöyle dedi:
 
''Uludere'ye ilk geldiğimde bir köyümüzü ziyaret etmiştim. Sınıfları gezerken yatak gördüm. 'Bunlar ne diye sordum?' Öğretmen arkadaşlarımız 'biz sınıflarda kalıyoruz' dediler. Kadın ve erkek öğretmenlerimiz sınıfları paylaşmışlar, orada kalıyorlardı. Valimizin büyük gayret ve isteğiyle Mili Piyango İdaresinden 365 apart türü lojman yapılmak üzere para alındı. 365 tanenin 150'si Uludere'de yer alacak. Lojmanlar tamamlandı ve öğretmen arkadaşlarımıza teslim edilmeye başlandı. Beyaz eşyasından, yatak odası takımına kadar bir evde olması gereken her şey yer alacak. Öğretmenler sadece bavuluyla buraya gelecek, başka hiç bir şey getirmeyecek. Öğretmenler heyecanla bu lojmanların teslim edilmesini bekliyordu.''
 
-Türkiye'de ilk kez uygulanıyor-
 
Kaymakam Yavuz, bu tür bir projenin ilk defa Şırnak'ta uygulandığını kaydederek, proje sayesinde öğretmenlerin barınma sorunun giderildiğini söyledi.
 
Öğretmenlerin lojmanlar sayesinde uzun süre ilçede görev yapacağını bildiren Yavuz, öğretmenlerin rahat ve huzurlu bir şekilde görev yapmaları sayesinde ilçedeki eğitim kalitesinin de yükseleceğini dile getirdi.
 
-Köyde 500 lira kira ödüyorlardı
 
Uludere İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kara da ilçede özellikle Dağdibi, Ortaköy, Andaç, Uzungeçit gibi ücra köşelerde kalan yerlerde öğretmenlerin barınma sorunu olduğunu, bazı köylerde öğretmenlerin kiralayacak ev bulamadığını söyledi.
 
Yer sıkıntısı nedeniyle ilçeye gelen öğretmenlerin ikinci veya üçüncü yılında tayini istediğini vurgulayan Kara, bunun da çok hızlı bir öğretmen sirkülasyonu yaşanmasına neden olduğunu, bundan dolayı da eğitimde bir süreklilik olmayınca başarının yakalanamadığını anlattı.
 
Kara, projenin çok güzel düşünülmüş, eğitim adına yapılabilecek yatırımlardan bir tanesi olduğunu anlatarak, bundan sonra Şırnak'ın öğretmenler için cazibe merkezi olacağını belirtti.
 
Bazı lojmanlara öğretmenlerin yerleştiğini aktaran Kara, ''Bazı köylerde ev bulamadığı için kötü haldeki evlere 500 lira kira ödüyorlardı. Bundan sonra gelen hiçbir öğretmen arkadaşımız dışarıda kalmayacak. Öğretmenlerden lojmanlar için çok cüzi bir miktar bedel alınacak'' diye konuştu.
 
-''Ev bulamadım''-
 
Uludere'nin Yemişli Köyü İlköğretim Okulu Müdür Vekili Ahmet Altaş, 20 metrekarelik bir odada 4-5 öğretmen ile kaldıklarını belirterek, bu proje sayesinde rahat bir eve kavuşacaklarını söyledi
 
Öğretmen Birgül Han ise kaldığı evinden okula gelmek için yarım saat yürüdüğünü ifade ederek, lojmana yerleşmeleri halinde sıkıntılarının büyük oranda giderileceğini bildirdi.
 
Köye ilk tayini çıktığı zaman ev bulamadığını aktaran öğretmen Hatice Tohumcu da geri dönmek zorunda kaldığını, sonra tanıdıkları aracılığıyla bir ailenin evinde yer bulduğunu söyledi. Lojman olmadığı için çok sıkıntı çektiğini, ısınma problemi nedeniyle hastalandığını bildiren Tohumcu, lojmanlara yerleştikleri zaman her şeyin çok güzel olacağını söyledi.
 
Memurlar.biz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş