Öğretmenler Sağlıkçı Osun !


Hemşire açığı 200 bine yaklaşınca, özel hastanelerden 'Atanamayan kimya, biyoloji ve fen öğretmenlerini sağlık personeli yapalım' önerisi geldi...


 Eğitimci olmak isteyen öğretmenlere bambaşka bir meslek dalından teklif geldi. Yıllardır atama bekleyen ancak bir türlü bu hayalini gerçekleştiremeyenlere tıp dünyasının kapıları açılıyor.
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Sekreteri Cevat Şengül, yurt genelinde hemşire ihtiyacının 200 bine yaklaştığını belirterek, "Atanamayan kimya, biyoloji ve fen bilgisi öğretmenleri sağlık personeli olsun" önerisinde bulundu. Şengül, şu teklifti yaptı: "Başta kimya, biyoloji ve fen bilgisi bölümlerinden mezun olan binlerce öğretmen işsiz. Bunlar 6 aylık eğitimden sonra hemşire ya da sağlık memuru olabilir. Böylece hemşire açığı sıkıntısı çözülür. Öğretmelerimiz de iş bulma sıkıntısı yaşıyor. 6 aylık eğitimle onlar da sisteme dahil edilsin. Hem biz, hem de onlar rahatlasın."

'BAKAN OLUMLU BAKTI'
Sağlık konularına yakın alanlarda eğitim almış öğretmenlerin bu açığı kısa sürede azaltabileceğini ifade eden Şengül, Türkiye için hemşire açığının ciddi bir noktaya geldiğini ve bunun özel hastanelerde daha fazla hissedildiğini vurguladı. Cevat Şengül, konuyu Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile de paylaştıklarını, bu süreçte olumlu bir düzenleme yapılabileceğini vurguladı.

BİN KİŞİYE 1.5 HEMŞİRE
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkelerinde bin kişiye 8.4 hemşire düşüyor. Ülkemizde ise bin kişiye düşen hemşire sayısı 1.5. Hemşire açığının kapatılması için getirilmesi planlanan yabancı hemşireler konusu ise henüz netlik kazanmadı.

SOKAKTA ÇALIŞANLARA İŞKUR DESTEĞİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle; sokakta çalıştırılan çocukların ailelerinden işsiz olanlar belirlenerek İŞKUR'a yönlendirilecek. Sokakta yaşayan ya da çalıştırılan çocuklardan ilköğretimini veya zorunlu eğitim çağını tamamlamış olanlar, ilgi ve yeteneklerine göre hayat boyu öğrenme kapsamında çıraklık ve mesleki eğitim merkezlerine ya da İŞKUR'a Sokakta yönlendirilecek.


Takvim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş