FEN EDEBİYAT MEZUNLARININ MEMUR ATAMALARINDA Kİ MAĞDURİYETİ

KPSS-B grubu memurluk atamalarında her geçen atamada FEF veya 4001(4 yıllık fakülte mezunu olmak) kodu gittikçe azalmaktadır.Bu sınava yaklaşık 145 bin FEF mezunu girmiştir.KPSS 2010 sınavından sonra üç merkezi atama geçmesine rağmen bir çoğumuz 1,5 yıldır 85-88 gibi yüksek puanlarla hala atama beklemekteyiz.İşte üç merkezi atama sonucu oluşan tablo;

Ocak 2011 ataması       : 4300 lisans arasından FEF ve 4001 kodları toplam;220 civarı kadro
Haziran 2011 ataması:17.100 lisans arasından FEF kodları olarak 148 kadro
Kasım 2011 ataması      :3800 lisans arasından FEF kodları olarak 36 kadro ayrılmıştır.

Bizi en çok üzen durum 4001(tüm lisans mezunu) kadroları uzmanlık gerektirmeyen memur kadroları olmasına rağmen bu kadrolara bölüm kısıtlaması getirilerek (4001 dışında başka nitelik kodları kullanılarak) bizden daha düşük puanlı bir adayın bu kadrolara yerleştirilmesi ve bizim de açıkta kalmamızdır.Bunun hak ve eşitlik ve adalete uymadığı kanısındayız.En basit örnek olarak; PTT nin 2009 yılı memur alımı ile SGK nın 2008 de memur alımı 4001 (herhangi lisans mezunu olmak) kodu ile yapılmış olmasına rağmen aynı kadrolar bu yıl başka nitelik kodları ile değiştirilmiştir.Bizleri çoğu tercih hakkımızı ptt,sgk vs…olarak malesef kullanamadık.

Kpss sınavı 4001 nitelik koduyla bizlere devlet kapısında iş umudu vermiştir.Fakat kurumların bu kodlarla değil de başka alan/bölüm kodlarıyla uzmanlık gerektirmeyen memurluklara alım yapması biz fen edebiyat mezunu adayları mağdur etmektedir.

Üstelik bizler bu sınava canla başla çalışmış gerçekten yerleşmeye ihtiyacı olduğu için en yüksek puanlar alan bir kesimiz.Fakat neden ve nasıldır ki herkes gibi bizim de hakkımız olan memurluk kadrolarının bölüm kısıtlaması yapılarak daha düşük puanları adaylara veriliyor.Madem KPSS-B sınavına tüm lisans mezunları eşit şartlarda giriyor uzmanlık gerektirmeyen memurluklar için puanı yüksek olana öncelik verilmesi gerekmez mi? Adalet bunu gerektirmez mi? Bizler başımız yerden kalksın istiyoruz.Sadece hakkımızı istiyoruz.Üstelik fazla kadro talep etmiyoruz.Uzmanlık gerektirmeyen,halk diliyle düz memur alan kurumlar (sgk,ptt ,gümrük,yurtkur,içişleri,dhmi vs.. ) 4001(her hangi bir lisans bölümünden mezun olmak) nitelik kodunu kullanırlarsa bu mağduriyetimiz ortadan kalkacak ve bizlerde 85-90 puanlarla açıkta kalmayacağız.Devletimize gururla ve başımız dik hizmet edelim istiyoruz.

2012/ haziran atamaları son şansımız.
 
Eğer sorunumuz çözülmez ise çok yüksek puanlar ile atanamayacağız.Ne olur bizlere kulak verin ve ne olur sesimize ses verin.


Alıntı: Memurlar7.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş