MEB ve YÖK Eğitim Fakülteleri İçin Toplanıyor

MEB ve YÖK, Eğitim Fakülteleri Dekanlar Toplantısı düzenleyecek. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) işbirliğince eğitim fakültesi dekanlarının katılacağı toplantı düzenlenecek. Toplantıda eğitim fakültelerine öğrenci seçim sürecine ilişkin standartların oluşturulması, öğretmen yetiştiren kurumların yeniden yapılandırılması gibi önemli konular ele alınacak.


Bakanlık ve YÖK tarafından “Nitelikli Öğretmen Yetiştirmede Eğitim Fakültelerinin İşlevi ve Yeni Yaklaşımlar” konulu toplantı düzenlenecek. 26 Mart Pazartesi günü Başkent Öğretmenevi'ndeki toplantıya eğitim fakültelerinin dekanları katılacak.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, toplantı öncesi eğitim fakültesi dekanlarına davet mektubu gönderdi. Dinçer mektubunda, 21. yüzyılın küreselleşmenin de etkisiyle bilimsel, teknolojik ve toplumsal gelişimlerin yaşandığını, bunların geleneklerde, kurumlarda, düşünce, değer ve davranışlarda değişim süreçlerini başlattığını bildirdi.
Bu değişimden en çok etkilenen alanların başında eğitim ve öğretmenlik mesleğinin geldiğini belirten Bakan Dinçer, şunları kaydetti:
“Eğitim yaklaşımlarını, öğrenme süreçlerini, öğrenci profilini değiştiren bilgi çağı, bir öğretmenden beklenen nitelikleri de değiştirmiştir.
Bilgi toplumunun nitelikli öğretmenlerini yetiştirme çabamızda, öğretmen aday adaylarının öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumlarına seçimi, bu seçime temel oluşturan nüfus-öğretmen ihtiyacı dengesi, öğretmen yetiştirmeye ilişkin programların öğretmen yeterlilikleriyle olan ilişkisi ve mesleğe geçişte esas olan seçme sistemi temel sorunlar olarak karşımıza çıkmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı olarak on yıllardır nicel sorunları çözme noktasında gösterdiğimiz gayreti, bundan sonra niteliğin yükseltilmesi ve eğitim sistemini etkin ve verimli hale getirmek yönünde göstermek üzere başlattığımız çalışmalarda eğitimin tüm paydaşlarının görüş ve katkıları büyük öneme sahiptir.”
97 eğitim fakültesi dekanın katılacağı belirtilen toplantıda, eğitim fakültelerine öğrenci seçim sürecine ilişkin standartların oluşturulması, öğretmen yetiştiren kurumların yeniden yapılandırılması, hizmet öncesi öğretmen eğitimi programlarının yeniden ele alınacak.
Toplantıda ayrıca, fakülte-okul işbirliğinin öğretmenlik uygulaması temelinde yeniden düzenlenmesi, hizmet öncesi öğretmen eğitim akreditasyonu çalışmalarının yapılması, öğretmenlik alanlarına ilişkin uzun projeksiyonların oluşturulması ve normların belirlenmesi, KPSS eğitim bilimleri testinin alan bilgisini de içerecek şekilde yapılması konuları görüşülecek.
Milli Eğitim Bakanı Dinçer ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın açılış konuşmalarını yapacağı toplantıda panel de düzenlenecek.
“Eğitim Fakültelerinde Öğretmen Yetiştirme Süreci ve Yeni Yaklaşımlar” konulu panelde, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Cemil Öztürk, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Kavak görüşlerini paylaşacak.
Anadolu Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş