Öğrenciler de öğretmenleri de depremzede

Van'daki depreminin ardından Kastamonu'daki izci kampında misafir edilen küçük depremzedeler, yaşadıkları acı olayın izlerini, burada oluşturulan kreşte, kendileri gibi depremzede olan öğretmenleriyle unutmaya çalışıyor.
Kentte misafir edilen depremzede ailelerin çocuklarına yönelik çalışma başlatan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yolkonak İzci Tesisleri'ne yerleştirilen ailelerin küçük çocukları için kreş oluşturdu.
Kreşte, kendileri gibi depremzede olan ve Kastamonu'ya gelen ana sınıfı öğretmeni Esra Taşlı'nın gözetiminde oyun oynayan çocuklar, bazen de çizgi film izleyerek vakit geçiriyor.
Ana sınıfı öğretmeni Esra Taşlı, AA muhabirine, bazı öğrencileri Van'a döndüğünü, 8 öğrencisinin ise eğitime devam ettiğini söyledi. Öğrencilerin psikolojilerinin ilk başta çok bozuk olduğunu ifade eden Taşlı, ''İlk geldiklerinde hiç gülmüyorlardı. Huzursuzdular. Şu an daha iyiler, daha sakinler. Sınıf ortamına alıştılar. Ben de depremzedeyim. Onları daha iyi anladım. Tam bir aile olduk. Burada yetkililer de bize güzel imkanlar sundular. Hepsine, devletimize çok teşekkür ederiz'' dedi.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ayhan Selçuk ise depremzedelerin gelişinin ardından şehrin tüm kurumlarının imkanlarını seferber ettiğini belirtti.
Depremzede ailelerin yanı sıra çocuklarının da ayrı bir ilgiye ihtiyaç duyduğunu gördüklerini ifade eden Selçuk, ''Biz de çocuklar için hemen bir kreş oluşturduk. Çocuklar burada eğlenceli vakit geçiriyorlar'' diye konuştu.
Anadolu Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş