Tecavüz olayını ortaya çıkaran öğretmene Bakan Dinçer'den teşekkür telefonu

MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in Diyarbakır’da, ilköğretim okulu öğrencisi 14 yaşındaki R.Ü.’ye tecavüz olayını adliyeye taşıyarak olayı gerçekleştiren 3 şüphelinin tutuklanmasını sağlayan öğretmen E.Y.’yi telefonla arayarak teşekkür etti. Bakan Dinçer, konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiğini belirterek kutladığı öğretmenden olayı müfettişe anlatmasını istedi.

Diyarbakır’da babası bir süre önce vefat eden, annesi ve 7 kardeşiyle birlikte yaşayan ilköğretim okulu 8’inci sınıf öğrencisi R.Ü., geçen Aralık ayında yolda yürürken aynı mahallede oturan 4 kişi tarafından önü kesildi. Bu kişiler R.Ü.’yü zorla bir evin çatı katına götürüp ters ilişkiye girdi. R.Ü.’yü tehdit eden saldırganlar, "Kimseye anlatma, yoksa seni öldürürüz. Senin fotoğraf ve görüntülerin çektik. Eğer anlatırsan, görüntü ve fotoğrafları ailene ve okulda arkadaşlarına dağıtırız" diyerek korkuttu.
Korkudan olayı kimseye anlatamayan R.Ü., eğitimine devam ederken bu kez aynı sınıfta okuduğu erkek öğrenci E.K., R.Ü.’nün tecavüze uğradığını öğrendi. Aynı zamanda tecavüzcülerin arkadaşı olan E.K., sık sık R.Ü.’yü rahatsız edip, "Elimde fotoğraf ve görüntülerin var. Eğer benimle birlikte olmazsan, bildiğim herşeyi okul ve mahallede anlatacağım. Fotoğraf ve görüntülerini de herkese göstereceğim" diyerek kendisiyle ilişki kurmak istedi. Sınıf arkadaşının tehditlerine boyun eğmeyen R.Ü., "Anlatırsan anlat, ben seninle birlikte olmayacağım" deyince E.K. de tecavüz olayını bazı arkadaşlarına anlattı.
REHBER ÖĞRETMENDEN YARDIM İSTEDİ
R.Ü., başından geçenleri gittiği rehber öğretmeni E.Y.’ye anlatırken, "Artık dayanamayacağım. Suçluların cezalandırılmasını istiyorum. Bu olayı ailemin kesinlikle duymasını istemiyorum. Öğrenirlerse beni öldürürler. Bana yardım edin" dedi.
Öğretmen E.Y., yaptığı girişimlerle olayı savcılığa kadar götürüp, 3 tecavüz şüphelisinin tutuklanmasını sağladı.
BAKAN TELEFONLA ARADI
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, olayın basına yansımasının ardından öğretmen E.Y’yi telefonla arayarak teşükkür etti. Dinçer’in öğretmene olayın ortaya çıkması için ne gerekirse yapacaklarını ve konuyla ilgili bir bakanlık müfetişini görevlendirdiği söylediği belirtildi. Bakan Dinçer’in E.Y.’ye, "Ne yaşandıysa hepsini müfetişlere anlat. Müfetişlerin incelemesi ve soruşturmasından sonra gereken yapılacaktır" dedi. Bakan Ömer Dinçer’in öğretmen E.Y ile görüşmesinden sonda bir müffetişin Diyarbakır’a gelerek çalışmalara başladığı belirtildi.
Öğretmen tarafından Cumhuriyet Savcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde olayın okul dışında meydana geldiği gerekçesiyle olayı kapatmakla suçlanan İlçe Milli Eğitim Müdürü Y.Y. ve okul müdürü Ö.A’nın olayı soruşturan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdikleri ifadeler de ortaya çıktı. İki müdürün suçlamaları reddettikleri ve öğretmenin okulda karşılaştığı sıkıntı ve sorunları bu olay üzerinde kullandığıı ve olayın kendilerine intikal ettirilmesinden sonra gerekli işlemleri yaptıkları ve öğretmeni Kaymakamın yanına çıkararak adli ve idari işlemlerin başlatılmasını sağladıklarını söyledikleri belirtildi. .
Okul müdürü Ö.A’nın, "Öğretmen olaydan önce aldığı cezalar ve sıkıntılar nedeniyle bu olayı aleyhimde kullanmış. Ben olayı duyar duymaz İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne bildirdim" dediği ifade edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Y.Y’nın ise, "Öğretmen bana geldiğinde kendisini Kaymakam beye çıkadım ve olay ile ilgili adli ve idari işlem başlatırdı. Birileri bu olay üzerinden beni yıpratmaya çalışıyor. Gerçekler ortaya çıkacaktır" dediği kaydedildi.
Doğan Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş