Dershaneye karsı ‘e-etüt’ projesi

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın “Dershaneleri kapatacağız” açıklaması ile tartışılmaya başlanan ve 4+4+4 kesintili zorunlu eğitim sistemi kapsamında sınavların kaldırılmasını hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı, dershaneye alternatif olacak “E-etüt” projesi başlattı. MEB’in hayata geçirdiği “E-Etüt” projesiyle her gün 30 bine yakın öğrenci sanal ortamda SBS’ye hazırlanmaya başladı. 
“E-etüt” projesiyle ilk aşamada Yatılı Bölge İlköğretim Okullarında (YİBO)öğrenim gören öğrenciler Seviye Belirleme Sınavı’na(SBS) hazırlanıyor. Proje hakkında bilgi veren MEB Bilişim Hizmetleri Daire Başkanı Volkan Akçay, “Şu anda 495 YİBO’da 30 bine yakın 8. sınıf öğrencisine etüt sınıflarında Matematik, Türkçe, Fen ve Sosyal Bilimler ile İngilizce derslerini interaktif ortamda ücretsiz olarak ders veriyoruz” dedi.

Akçay, şunları söyledi: “Karaman’da fiber optik altyapı olması nedeniyle dersler tek merkezden ülke genelindeki tüm YİBO’lara aktarılıyor. Sistemin altyapısı güçlendirildi böylece net bir görüntüde öğrenciler ders alabiliyor. Dersler Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri veriliyor. Lise öğrencilerinin de evden sisteme bağlanabildikleri bir çalışma devam ediyor. Derslerde, SBS’de çıkacak konular anlatılıyor, bu konulara yönelik de sorular ve testler çözülüyor. Bu sisteme özel grafik ve animasyon gibi yardımcı materyaller hazırlatıldı. Öğrenciler “e-Etüt” odasında canlı olarak ders anlatan öğretmene, sohbet kutusuna sormak istediği soruları yazıyor. Öğrenci ‘Söz hakkı iste’ düğmesine tıklayıp öğretmenin izin vermesiyle sorusunu kulaklıklı mikrofon aracılığıyla sorabiliyor.” 

Okullarda cıva gözaltısı

SON günlerde Gaziantep’te 117, Konya’da 30 ve Kahramanmaraş’ta 19 öğrencinin cıvadan zehirlenmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olayı incelemeye aldı. MEB, öğrencilerde görülen sağlık sorunlarının cıva ile temas sonucu ortaya çıktığını tespit etti. Gümüş renkte, akışkan, parlak ve kokusuz olması nedeniyle çocuklar tarafından çok çekici bir oyun aracı olarak görülen cıvanın okullarda zehirlenmelere yol açması üzerine MEB bazı tedbirlerin alınması için talimat verdi. Buna göre cıvanın eğitimde kullanılmasının zorunlu olduğu durumlarda, bu maddeler sadece öğretmenler tarafından kullanılacak. Öğrencilerin kendi başlarına ulaşamayacakları kapalı ve kilitli bölmelerde muhafaza edilecek olan cıvanın okul dışarısına çıkarılmasına da izin verilmeyecek. Okul laboratuarlarında zehirlenmelere karşı olarak emici havalandırma düzeneklerinin kurulacak. Cıva saçılımı konusunda alınacak önlemler yazılı talimat olarak laboratuar girişlerine asılacak. Cıvayla muhtemel temas halinde ise derhal en yakın sağlık kuruluşuna
başvurulması sağlanacak.

Üniversiteli kediler ‘ev’lendi

İSTANBUL Üniversitesi’nin Beyazıt’taki kampüsünde yaşayan kedilere Rektör Prof.Dr.Yunus Söylet’in emri ile ev yapıldı. Rektör Söylet, sıcak havalarda kuş, kedi ve köpeklere su ve gerekli ihtiyaçlarının sağlanması için tüm birimlere bir genelge yayınladı. Kampüste bulunan 25 kedi için 3 ahşap ev özel olarak hazırlandı. Plastik olarak kedi taşıma sepetlerinden de 15 tane bulunuyor. Öğretim üyelerinin beslediği kedilere öğrenciler de sahip çıkıyor. Önceki yıllarda Prof.Dr. Hüseyin Hatemi kedileri zehirlendiği için tepki göstermiş, 12 kedisine sahip çıkmıştı.


E. KAYA / ANKARA - Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş