Bakan Dinçer: Öğetmenleri İncitecek Tek Bir Laf Etmedim


Bakan DİNÇER Öğetmenleri incitecek tek bir laf etmedim. Bunu sendikalar yapıyor " diyerek Sözlerinin faturasını sendikalara kesti. Karaman Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesinde öğrencileri ziyaret ettikten sonra öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet eden Bakan Dinçer, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı eğitimci Yunus Özdemir’in; “Fatih Projesi ve eğitime yapılan yatırımlar devrim niteliğinde. Bu manada sizlere teşekkür ediyoruz. İnşallah bizlerde uygulayıcısı olan öğretmenler olarak elimizden gelen gayreti göstermek istiyoruz.Ancak bizlerde öğretmenler olarak sizden biraz şefkat nazarıyla yaklaşım bekliyoruz. Yani kamuoyunda öğretmenle sanki sevgi noktasında problem varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor.”dedi.
 
Bakan Dinçer’de bunun üzerine;
“Bunu basın medya yaparak kamuoyu oluşturmuyor. Bunu sendika olarak siz yapıyorsunuz. Bugüne kadar biz öğretmenlerimizi incitecek bir tek laf etmedik. Dolayısı ile burada dikkat edilmesi gereken şey sendikaların yapılanları görmesidir. Ve bugüne kadar şayet onbeş kez konuşma yapmışsam, ondördünde öğretmenlerimizin mesleğini geliştirmeye yönelik çok ciddi projelerden bahsettim. Ama daha çok sendikalarımız ne hikmetse bunları dile getirmek, öğretmenlerimize bunları anlatmak yerine daha çok bir kere yaz tatilleri yapılmayacak bundan sonra eğitim yapacağız demiş olmamı malzeme olarak kullandılar.
 
Bu açıdan bakıldığında, ben aynı şeyi tekrar söylüyorum. Biz öğretmenlik mesleğini geliştireceğiz. Öğretmenin gelişmiş olması ve hakikaten toplumda çok güçlü bir yerde olması gerek. Ben de bir öğretim üyesi olduğum yıllarda 25 yıl ben öğrencilerin karşısında ders anlattım. Bir öğretmen okula giriyor ve kariyerinde hiç değişiklik olmadan emekli olana kadar ders anlatıyorsa, bu hakikaten bir insanın fıtratına uygun bir davranış değil. Biz herkesi okul müdürü yapamıyoruz. Herkesi il, ilçe müdürü yapamıyoruz. O öğretmenimiz kendi mesleği içerisinde bir kariyer planı yapmalı. Her kariyer basamağında çalışma şartlarını güçlendirmeli. Ve bunu yapmak mümkünken ve bunu yaparak insanımıza mutluluk sağlayacakken biz bunun dışında bir şey aramıyoruz. Milli Eğitim sistemi içinde öncelik verdiğim konu buydu. Bunu siz biliyorsunuz. İlk yaptığım şey Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayıydı.
 
Ama maalesef sendikalarımızın öğretmen meselesi denildiğinde üzerinde durduğu tek konu maaş konusu. Zaten maaş konusu hükümetle çözülecek bir mesele. Ve nihayet oturulup konuşuluyor.Onun dışında baktığımızda bizim sendikalarla işbirliği yapıp, eğitim projelerinde nasıl başarılı olacağımızı oturup konuşmamız lazım.Dolayısı ile lütfen benim konuştuklarımı iyi takip edin. “dedi.
 
 
 
Memurlar.biz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş