İlkokul-Ortaokul Ayrımı TÜİK verilerine göre yapılacak


Binlerce yönetici ve öğretmenin merakla beklediği "İlkokul-Ortaokul" ayrımında sona gelindi.
İllerden gelen bilgilere göre, İlköğretim okullarının 4+4 şeklinde İlkokul ve Ortaokul olarak ayrımında sona gelindi.
 
Birbirine yakın bölgelerde okullardan biri ilkokul, diğeri ortaokul olarak belirlenecek. Bu belirleme yapılırken; okulların Adrese Dayalı Nüfus Bilgilerine göre yaş grupları dikkate alındığında hangi yaş grubu öğrenci sayısı fazla ise o yaş grubuna göre ilkokul veya ortaokul yapılacak.
 
Bölgede tek okul varsa, o zaman aynı binada ortaokul öğrencileri sabahçı, ilkokul öğrencileri öğlenci olarak ikili eğitim yapacak.
 
ÖĞRETMENLERİN DURUMU NE OLACAK?
 
Sınıf öğretmenleri ilkokul kısmında, branş öğretmenleri ortaokul kısmında devam edecek.
 
Burada 5. sınıfların orta okula devam etmesinden kaynaklanan bir sınıf öğretmeni fazlalığı yaşanacakken, diğer taraftan branş öğretmenliği ihtiyacı doğacak.
 
Bakanlık bu konuda bazı çalışmalar içerisinde. "Branşa geçiş" bir formül olarak düşünülüyor. Ancak bu kadar fazla sayıdaki açık ve fazlalığın ancak zamana yayılarak çözümleneceğini düşünüyoruz.
 
 
 
ESAS SORUN YÖNETİCİLERDE
 
Okulların ayrışmasında esas sorun yöneticilerle ilgili.
 
Mevcut yönetici atama yönetmeliğine göre herhangi bir kurumda yönetici olabilmek için, o kuruma öğretmen olarak atanabilme şartı var.
 
Bu durumda halen ilköğretim okulunda görev yapan ve branşı sınıf öğretmenliği olan bir okul müdürü, okulunun ortaokul olarak devam etmesi durumunda kendi kurumunda müdür olarak kalamayacak. Bu durum tam bir kaos ortamının doğmasına yol açacak.
 
 
Teoman Yalçın / TurkiyeEgitim.Com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş