DEVLET ÖĞRETMENİNE NE ZAMAN SAHİP ÇIKACAK?

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un kaçırılan öğretmenlerimiz ile ilgili yaptığı basın açıklamasıdır.
 ÇAPULCULAR YİNE ÖĞRETMENLERİMİZİ KAÇIRDI.
DEVLET ÖĞRETMENİNE NE ZAMAN SAHİP ÇIKACAK?



PKK’lılar hain saldırılarına bir yenisini ekledi. Bölücü örgüt Bitlis’te 2 öğretmenimizi ve 1 askerimizi kaçırdı. Kaçırılan öğretmenlerimiz Ömer Sürücü Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu’nda, Mehmet Örk de Özalp Sağmalı İlköğretim Okulu’nda görev yapmaktadır. Dağlıca’da askerlerimizin şehit edilmesinin ardından yaşanan bu kaçırma olayı yüreklerimizi bir kez daha dağlamıştır. PKK’nın kaçırma eylemleri ülkeyi yönetenlerin kendi vatandaşına sahip çıkamamasının göstergesidir. Türk Eğitim-Sen olarak konuyu çok yakından takip ediyoruz. Kaçırılan öğretmenlerimizin ve askerimizin en kısa zamanda sağ salim bulunmasını istiyoruz.
PKK’nın öğretmenleri kaçırmasının, onları hedef tahtası yapmasının nedenleri iyi tahlil edilmelidir. PKK o bölgede elini güçlendirmek, okullara hâkim olmak, öğrencileri kolayca yönlendirmek istemektedir. Bunun da yolunun eğitim-öğretimi kesintiye uğratmak ve öğretmenlerin rahat görev yapmalarına engel olmaktan geçtiğini bilmektedir. 
Öğretmenlerimizin kaçırılmasının zamanlaması da manidardır.Öğretmenlerimizin kaçırılması Kürtçenin seçmeli ders olduğu, ana dilde eğitim taleplerinin böylesine sık dillendirildiği bir ortamda gerçekleşmiştir. Ana dilde eğitimi iştahla savunanlar, Kürtçenin seçmeli ders olması için her türlü imkânı seferber edenler bu gerçeği dikkate almalıdır.
Bu ülkeyi yönetenlere sesleniyoruz:
ÇAPULCULARIN ÖĞRETMENLERİMİZİ KAÇIRARAK BÖLGEDE ETKİN OLMA ÇABALARINI NEDEN GÖREMİYORSUNUZ?
BU ÜLKENİN EVLATLARI BİRER BİRER KAÇIRILIRKEN, TERÖR OCAKLAR SÖNDÜRÜRKEN, MİLLETİMİZ ‘ARTIK YETER’ DİYE FERYAD EDERKEN SİZ NE YAPIYORSUNUZ?
NEDEN TEDBİR ALMIYORSUNUZ?
Öğretmenlerimizin can güvenliği olmadan görev yapması bu devletin BAŞARISIZLIĞI VE AYIBIDIR. Devlet öğretmenlerine, vatandaşlarına sahip çıkmak, onların can güvenliğini sağlamak zorundadır. BU ZORUNLULUĞU HİSSETMEYEN, ÖĞRETMENLERİNİ TERÖRE KARŞI KORUYAMAYAN YÖNETİCİLERİN O MAKAMLARDA OTURMAYA HAKKI YOKTUR.
Devletin bu soysuzlara pirim vermemesi gerekmektedir. Her gün yeni taleplerle ortaya çıkanların asıl amaçlarının ülkemizi bölmek, milletimizin dirliğini bozmak, insanları huzursuz etmek olduğu artık görülmelidir. Devlet terör karşısındaki teslim olmuş görünümünden kurtulmalı, teröristleri şımartacak adımlar atmak yerine, terörün kökünü kurutacak adımlar atmalı, kaçırılan öğretmenlerimizi ve askerimizi ivedilikle bulmalıdır.
TÜRK EĞİTİM-SEN OLARAK YAPILAN SALDIRIYI LANETLİYOR; BAŞTA ÖĞRETMENLERİMİZ OLMAK ÜZERE BU ÜLKENİN EVLATLARINI KAÇIRAN, BÖLGEDE EĞİTİM-ÖĞRETİM FAALİYETLERİNİ KESİNTİYE UĞRATMAYA ÇALIŞAN PKK’YA HADDİNİN BİLDİRİLMESİNİ İSTİYORUZ.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 Türk Eğitim-Sen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş