Başbakan'a söz verdi, SBS'de Türkiye birincisi oldu

Başbakan'a 1.5 yıl önce verdiği 'SBS'de birincilik' sözünü tutan Fatma Nur'u, o görüşme sonrası odasına astığı not hırslandırmış. '500 tam puan' diye yazan küçük kız, 'Notu gördükçe sözümü hatırladım' diyor.



SBS'de elde ettiği 500 tam puanla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 1.5 yıl önce verdiği sözü tutan Fatma Nur Güneş'in (14), motivasyon kaynağı tam o gün odasına astığı bir not olmuş...
Fatma Nur, 2011 yılının nisan ayında, kente gelen Başbakan Erdoğan'la görüşme fırsatı bulmuş ve 'SBS'de Türkiye birincisi olacağım' demişti. Aradan aylar geçti, sınav yapıldı ve Fatma Nur 500 tam puanla adını birinciler arasına yazdırdı. Önceki gün havalimanı açılışı için Iğdır'a gelen Başbakan da başarısı nedeniyle Fatma Nur'u tebrik etti. Güneş Ailesi evlerinin kapısını AKŞAM'a açtı, Fatma Nur, sınav maratonu ve Erdoğan'la yaşadığı diyaloğu anlattı.

BAKTIKÇA HATIRLADIM
Başarılı öğrenci geçen yıl Erdoğan'a söz verdiği gün, bir kağıda '8. Sınıf SBS Türkiye 1. Fatma Nur Güneş 500 Tam Puan' yazıp çalışma masasına asmış. O notun kendisine büyük bir hırs verdiğini belirten Fatmu Nur, 'O nota her baktığımda Başbakanımıza verdiğim sözü hatırladım. Büyük hırsla ve azimle çalıştım. Verdiğim sözü tuttum' diyor. En büyük destekçisi yine Fen Lisesi'ni birincilikle kazanan ablası Tuğçe olmuş. Dershaneden hocası Abdullah Kekilli, 'Onunla çok gurur duyuyorum. Dördüncü sınıftan bu yana bizimle. Aldığı ödüllerle de bizi gururlandırmıştı. Sürekli dersiyle ilgilendi ve başardı. O bizim incimiz' dedi.

DEVLET ADAMI OLMAK İSTİYOR
Fatma Nur, en büyük hayalinin bir gün üniversite eğitimini tamamlayıp devlet adamı olarak görev yapmak olduğunu söylüyor. Başarılı genç, resimde çok yetenekli. Çizdiği resimlerle il genelindeki yarışmalarda ikincilik elde etmiş. Boş zamanlarında bol bol kitap okuyup zihin egzersizi için bulmaca çözüyor.

'Sen artık benim kızımsın'
FATMA Nur, havaalanı açılışında kendisini tebrik eden Başbakan ile aralarında geçen diyaloğu da şöyle anlattı: 'Bana 'Kızım sen hangi lisede okumak istiyorsun' dedi. Ben de 'Fen lisesinde okumak istiyorum' dedim. Bana 'Artık sen benim kızımsın ben de senin babanım. Beni istediğin zaman arayabilirsin' dedi. O an çok mutlu oldum'.

HAVAALANI ÖĞRENCİ İÇİN İYİ OLDU
O da Erdoğan'a havaalanı için teşekkür etmiş: Iğdır'daki başarılı öğrencilerin okumak için başka şehirlere rahat gitmesini sağladınız. Öğrenciler artık üniversite için büyük şehirlere rahat gidecek. Tatillerde de ailelerine kısa sürede kavuşacak.

M.BABAR / IĞDIR
Akşam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş