KPSS kopya skandalında yeni bir iddia: Kopyanın şahidi memurlar.net forumunda mı?

İKİ CİDDİ İDDİA BİR AN ÖNCE SAVCILIKÇA İNCELENMEYİ BEKLİYOR
Ancak şu ana değin iki ciddi iddia bulunmaktadır. İddialardan birisi Dicle Haber Ajansına konuşan, sınavdan önce şunu şunu duydum şeklindeki açıklamalardır.


Bu kişinin kim olduğu gazetede yer almamaktadır. Gazetenin veya konuşulan kişinin de uydurması olabilir, doğru da olabilir. Savcılık bir an önce bu adayın ifadesini almalıdır.

İkinci iddia ise memurlar.net forumunda yayımlanmıştır. İşte memurlar.net forumundaki dikkaç çekici bir yazışma:


  Resmi düzgün göremiyorsanız http://f1207.hizliresim.com/z/9/9km7w.png adresinden bakabilirsiniz.
 Savcılık bir an önce bu kişilerin IP ve saat bilgisini memurlar.net'ten alıp, Emniyet aracılığıyla bu adayın bilgisine başvurmalıdır. 

1 MİLYON ADAYIN ÖNÜNE SORU KİTAPÇIĞI KONDUKTAN SONRA, SINAV ÖNCESİ GİBİ KOZMİK KORUMA BEKLENMESİ UYGUN DEĞİL
Bunun dışındaki diğer iddialar sınav başladıktan sonraya ilişkindir. Sınav kitapçıkları 1 milyon adayın önüne konulduktan sonra kimse sınav sorularının bir örneğinin alınmayacağını iddia etmemelidir. Bu bağlamda, ÖSYM'nin bu konudaki yaklaşımı doğru değildir. Okullarımızın ve sınav yapılan salonların, ÖSYM soru hazırlama merkezi gibi korunması beklentisi uygun değildir. Sınav öncesi korumanın ne kadar hassas yürütüldüğü ÖSYM Başkanı tarafından şu şekilde açıklanmıştı: “Soruların hazırlanması aşamasında, çalışma ortamında dış dünyayla iletişimin engellenmesi, ilgili personel haricinde hiç kimsenin soru hazırlama ve baskı aşamalarının yapıldığı alanlara kabul edilmemesi, ilgili yerlerde çalışan personelin dahi yanlarında cep telefonu, taşınabilir bellek, taşınabilir bilgisayar gibi her türlü elektronik cihazla birimlere girişinin engellenmesi gibi bir takım güvenlik önlemleri alınmıştır.Basım işlemi başlamadan önce matbaada, emniyet görevlileri tarafından teknik cihazlarla gerekli arama ve kontroller yapılır. Sinyal kesici cihazlarla bina dışının içeri ile bağlantısı kesilir.Baskı sürecinde matbaa içerisinde; telefon, telsiz, faks, fotoğraf makinesi ve her türlü iletişim sağlayan araçların bulundurulmasına izin verilmediğini belirten Demir, matbaa içerisinde basım süresince matbaa personeli dışında ÖSYM temsilcilerinin de görev yaptığını kaydetti.Demir, bu personelin baskı öncesi matbaaya girerken üstleri aranarak içeri alındığını ve sınav günü sınav bitimine kadar bina dışına çıkamadıklarını anlattı
Anlatılan bu kozmik korumanın sınav sorularının 1 milyon adayın önünne konulması sonrasında sağlanması zordur.

SINAV SONUÇLARI HERŞEYİ DAHA NET ORTAYA ÇIKARACAKTIR
Sınav sonuçları açıklandıktan sonra geçmiş yıllara göre full 120 net veya 119 net çıkaran aday sayısında bariz bir sapma var ise, hiçbir belge ortaya çıkarılamamış olsa dahi sınav güvenliğinin sağlanamadığını gösterecektir. Ancak o vakte kadar, sınav esnasındaki veya sınav sonrasındaki sızmalara yönelik olarak hemen "Kopya çekildi" demek doğru değildir.

KAMU YARARI DOĞRULTUSUNDA YAYIN YAPIYORUZ
Bazı ziyaretçilerimiz, kopya iddialarının zayıflığına yönelik haberlerimizi uygun görmemekte ve kendilerinin tarafını tutmamızı istemektedir. Şunu hatırlamak istiyoruz: Memurlar.net olarak adayların her türlü istek ve önerilerini ayrıntılı olarak inceliyoruz. Ancak kamuya olan güvenin mesnetsiz ve boş yere zedelenmesine aracı olmayız. Ortada bir delil veya belge olması durumda ise sorumluların görevden alınması için her türlü haberciliği yapacağımızın da bilinmesini isteriz.

Memurlar.Net

1 yorum:

  1. hocam iş çok ciddi.Sınav için binbir emek veren insanlar var. Eğer bu gerçekse vay memleketin haline.

    YanıtlaSil

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş