OTOMASYON (MEKATRONİK) ALANLARI ÖĞRETMENLERİ ATAMA BEKLİYOR !


otomasyon.gif
GECELEĞİN MESLEĞİ OTOMASYON (MEKATRONİK) ALANLARI ÖĞRETMENLERİ OLMADIĞI İÇİN MİLYONLUK LABORATUVARLARINI KULLANAMIYOR!

Ülkemizde Milyon dolarlık yatırımlarla açılan okulların çoğunda 1 tane bile alan öğretmeni yok? Bu okullardaki çocuklar mezun olma aşamasına geliyor, nasıl bir eğitim alıyorlar nasıl yetişiyorlar, yazıktır.


21 tane otomasyon laboratuvarı olan ve 9 otomasyon öğretmeni ihtiyacı olan bir okulda hiç öğretmen olmaması normal mi? Aynı durum tüm ülkemizdeki otomasyon bölümleri için geçerli. Çok yazık!

Şu 7000 dolayında öğrenci bu alanda eğitimine devam ediyor. Bu gençlerin sağlıklı bir mesleki eğitim alması için norm açıklarının dikkate alınıp atama yapılması lazım.

Otomasyon (Robot) teknolojileri şu an dünyanın göz bebeği, tüm dünya bu teknolojiler için her şeyi yapıyor. peki bizler ne yapıyoruz, hazır kurulmuş milyon dolarlık yatırımları boş bırakıyor, öğretmen atamıyoruz. Öğrenciler o laboratuvarları öğretmeni olmadığı için kullanamıyor.

Bu teknolojiler, fabrika imalatından havacılık sanayisine ve askeri sistemlere kadar geniş ve önemli bir alanı hitap ediyor. Türkiye olarak daha fazla geç kalmamalıyız. Yeni nesil teknolojilerde bizde söz sahibi olmalıyız! 

Önümüzdeki 40 bin öğretmen atamasında BİN 3 KADRO AYIRMAK ÇOK ZOR OLMASA GEREK! Aslında öylesine önemli bir alan için 120 kişilik atama yetersiz ama o bile bir çok öğrenci için umut olur ve mesleklerini öğrenebilirler.

Milli Eğitim Bakanlığına çağrımız, artık Otomasyon teknolojileri alanındaki öğretmen açığını görsünler.

Aksi durumda ülkemizin gelişmesini istemeyen güçlerin Milli Eğitimde de yuvalandığı hakkında düşüncelerimiz olacaktır.


ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLERİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş