'Norm fazlası öğretmenler zorunlu tayinle karşı karşıya'

   Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, 4+4+4 eğitim sisteminden kaynaklanan norm fazlası öğretmenlerin, boş olan yerlere tayin istemeleri gerektiğinin, aksi takdirde zorunlu olarak atanacaklarının bildirildiğini söyledi.

    Kamil Terzi, sendikanın şube binasında düzenlediği basın toplantısında, 4+4+4 eğitim sistemine yönelik eleştirilerde bulundu. Amasya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ildeki bütün okullara yazı gönderildiğini bildiren Terzi, yazıda, 4+4+4 modeli eğitim sisteminden kaynaklanan norm fazlası öğretmenlerin, boş olan yerlere tayin istemelerinin, aksi takdirde bu öğretmenlerin zorunlu olarak atanacağının bildirildiğini söyledi.
Ortaokula dönüşen okullardaki sınıf öğretmenlerinin, ilkokula dönüşen okullardaki branş öğretmenlerinden puanı düşük olanların norm fazlası olacağını belirten Terzi, “Öğretmenler şu anda okuttukları sınıfları bırakarak 2. yarıyılda başka sınıflara ya da okullara gideceklerdir. Dolayısıyla sadece öğretmenler değil öğrenci ve veliler de mağdur olacaktır.” dedi.
Cihan Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş