SOSYOLOGLARDAN HÜKÜMETE DESTEK

Atama bekleyen sosyologlar,  AKİM'e  ve Ak Parti'nin 327 millletvekiline mesajlar göndererek çözüm sürecine destek mesajı verdi. Sosyologların diğer atama bekleyen branşlardan farklı olduğunu,
uygulamalı sosyolojinin hayata  geçirilmesinde, çözüm sürecinde ve daha birçok yeni projelerde sosyologlardan faydalanmaları gerektiğini belirttiler.
            Sosyologların AKİM'e ve milletvekillerine ilettiği mesaj:
Atanamayan sosyologlardan  olarak Türkiye'nin hassas dönemden geçtiği bu dönemde çözüm sürecine destek veriyoruz,  aynı zamanda bu süreçte sosyologların da katkı sunması gerektiğini düşünüyoruz. “Akil İnsan”ların hazırlayacağı raporlarda sürecin sosyolojik boyutuna vurgu yapılmasını ve sosyologlardan faydalanmalarını istiyoruz . Uygulamalı sosyoloji içerisinde İnsan Hakları ve Demokrasi,Yoksulluk, Refah, Toplumsal Dışlanma, Sağlık, Aile, Kentleşme, Toplumsal Cinsiyet, Kadın, Tabakalaşma, Eşitsizlik, Eğitim gibi konularda araştırma yaparak bu sürece katkı sunabileceğimi  ifade ediyoruz.
Bizler ülkemizde sosyolog algısının gelişmesi amacıyla yeni yönetmeliklerle yeni toplumsal projeler üretilebileceğini hep savunduk. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde “Okul Sosyoloğu Projesi”,  Emniyet Genel Müdürlüğü için “Çocuk Şube Müdürlüklerinde Sosyolog” , Adalet Bakanlığı bünyesinde “ Her Cezaevine Bir Sosyolog Projesi”,  Gıda , Tarım ve HayvancılıkBakanlığı bünyesinde “Her ilçeye Bir Sosyolog Projesi”,  Sağlık Bakanlığı bünyesine “ Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerine Sosyolog Projesi”, Yerel Yönetimlerin güçlendirilmesi için “ İl, İlçe, Belde Belediyelerine Bir Sosyolog Projesi” ve daha birçok projelerle Türkiye'yi 2023 vizyonuna hazırlayacak atılımlar yapılabilir.
Atama bekleyen birçok meslek grubu ve branş var. Toplumsal katkı anlamında projelerle gelen Sosyologlar, bu yönüyle diğer branşlardan ayrılıyor. Bunun için devlet yetkililerinden ve AKİM'dendestek bekliyoruz.
Adalet Bakanlığı'nda 760 kadro, Sağlık Bakanlığı'nda 330 kadro, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda 180 kadro, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında belirsiz sayıda kadromuz bulunuyor. Çözüm süreci için de ayrıca kadro talep ediyoruz.

Zeki KARA 
 Eğitimci-Yazar
Kamuajans.com/ÖZEL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş