YÖK, Formasyona devam dedi !

YÖK aldığı kararla Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarına öğretmenlik yolu açan formasyona “devam” dedi.
YÖK’ten yapılan açıklamada yaklaşık 1 sene önce kaldırılan pedagojik formasyon sertifika programının devam edilmesine karar verildiği duyuruldu.
Bu kararla birlikte fen-edebiyat fakülteleri mezunlarına da öğretmenlik yolu açılmış oldu.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) daha önceden kaldırdığı pedagojik formasyon sertifika programının devamına karar verdi.
Pedagojik formasyon programı YÖK’ün 5 Nisan 2012 tarihinde aldığı kararla kaldırılmıştı.
Fen-edebiyat fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin tepkisine neden olan karara gerekçe olarak ise bu bölümlerde ortaya çıkan öğretmen fazlası gösterilmişti. Halen öğrenim gören öğrenciler ise kapsam dışı bırakılmıştı.
Pedagojik formasyon sertifika programı, Yükseköğretim Genel Kurulu’nda yapılan toplantıda tekrar ele alındı.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığında düzenlenen toplantı sonrası yapılan açıklamada programa devam edilme kararı alındığı bildirildi.

“Yükseköğretim Genel Kurulu, 2013 yılının 4. toplantısını yapmak üzere 18 Nisan 2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı başkanlığında toplanmış olup, MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun öğretmen atamalarına esas oluşturan alanlara ilişkin 80 no’lu kararında yer alan programlara mahsus olmak üzere, alan fakültelerinden mezun olanlar için mezuniyet sonrası pedagojik formasyon sertifika programının devamına karar vermiştir.” 
 
Ntv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş